No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Onagadori – găini ornamentale cu coada lungă!

Ultima modificare: 2010-10-14 | Data publicării: 2010-03-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Onagadori – găini ornamentale cu coada lungă!
Istoria creşterii şi reproducerii găinior ornamentale Onagadori este încă neclară, dar se ştie că japonezii importau din Indonezia, încă de acum 1000 de ani, găini cu coada lungă. Află mai multe despre creşterea şi îngrijirea acestor găini de rasă, folosite mai ales în expoziţii de păsări.

Onagadori - găinile de expoziţie

 

Cresterea si reproducerea lor a inceput abia la începutul sec XX. Atunci s-a format Societatea Crescătorilor de Păsări cu coada lungă, societate care în 1923 a declarat pasărea ornamentală Onagadori drept un monument al naturii.

 

poze cu gaini de expozitie
Coada cocosilor Onagadori poate atinge 13 metri

 

Particularităţile găinilor ornamentale Onagadori

 

Mulţi confundă Onagadori cu pasărea Phoenix, cu care se aseamană mult (nici până în ziua de azi nu este clarificat gradul de rudenie dintre ele). Forma corpului şi a capului se aseamănă cu a păsării Phoenix. Cele 2 specii cu coada lungă seamănă atât de mult încât specimenele mai tinere de cocoşi şi găini nu pot fi deosebite pentru că structura şi dezvoltarea cozii lor este perfect asemănătoare. Totodată, ambele specii năpârlesc anual.
Penele din coada cocoşului Onagodori, cele de contur, cresc încontinuu, devenind mai lungi anual cu 70-90 de cm. De aceea, cozile cocoşilor bătrâni pot atinge chiar şi 13 m in lungime. Greutatea cocoşului este de 2-2,5 kg, a găinii de 1,5-2 kg. Mărimea inelelor la cocoşi este 18 iar la găini 16. Ouăle au o culoare alb gălbuie.

 

Trăsăturile speciei Onagadori

 

Datorită formei deosebite a cozii, nu este uşor de reprodus si nici de crescut. De aceea, este un adevărat eveniment dacă vedem câte un exemplar cu ocazia vreunei expoziţii de păsări şi animale mici. Dacă totuşi vă hotărâţi să creştem găini Onagadori, nu strică să aveţi în vedere următoarele aspecte: asemănător cu creşterea papagalilor, să aşezaţi vasele cu mâncare şi apă lângă prăjina pe care stau în voliere. În felul acesta găinile nu vor fi nevoite să coboare dacă vor să mănânce sau bea apă. Coada creşte permanent doar în condiţii de linişte şi calm. De aceea e indicat să le lăsaţi să se odihnească cât vor. Viaţa lipsită de stres este condiţia unei vârste înaintate a găinilor Onagadori.

 

 

cocos de expozitie onagadori
Cocos Onagadori

 

Discuta pe forum despre gainile de expozitie >>>


Tu ce zici?