No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Lebada muta (Cygnus olor)

Ultima modificare: 2010-11-18 | Data publicării: 2010-07-30
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Lebada muta (Cygnus olor)
Fara indoiala, lebedele sunt printre cele mai gratioase si elegante pasari din lume. Au o arie larga de raspandire si numarul lor a crescut in special in zonele populate de oameni. In unele parti, sunt ocrotite de lege.

Lebedele mute traiesc in Irlanda, Marea Britanie, nord-estul Europei, nord-vestul Marii Negre si in anumite parti din Asia. Sunt gasite foarte adesea pe lacuri si rauri care curg lin. Traiesc in cuiburi mari, facute din stuf si din vegetatie acvatica.

 

Cum arata lebedele mute?

 

poza lebede
Lebede mute

Aproape oricine stie cum arata lebada. Lebada muta are o lungime de aproximativ 150 cm.  Este, in general, alba dar are picioarele negre. De asemenea, exista o zona neagra care porneste din regiunea ochilor spre baza ciocului. Ciocul este portocaliu cu un nod mare. Femelele au o nuanta maronie cu un nod mai mic pe cioc.

 

Cu ce se hranesc?

 

In general, lebedele se hranesc cu vegetatie acvatica. De multe ori sunt vazute mancand paine sau graunte oferite de oameni. Pot chiar sa se scufunde pentru a gasi ceva de mancare, dar acest lucru se intampla foarte rar. Atunci cand se intampla totusi, lebedele pot aparea la suprafata apei intr-un loc destul de indepartat de cel in care s-au scufundat.

Lebedele tind sa traiasca in grupuri mai mici si se presupune ca sunt foarte teritoriale, mai ales cand se reproduc. Masculul, numit si lebadoi, poate deveni foarte furios si sa incerce sa-si sperie dusmanii cu sunetul lui tipic de furie si cu miscarile aripilor. Femelele depun in general de la 5 la 7 oua, de culoare galben pal.

Discuta pe forum despre pasari >>>


Tu ce zici?