No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pasari de curte: cocosul

Masculul familiei Gallus Gallus este cocosul, iar femela este gaina. Partea masculina a familiei de pasari este poligama, dar nu este capabila sa pazeasca mai multe cuiburi de oua in acelasi timp, asa ca sta de paza peste tot „haremul” de gaini. Ataca toti cocosii care indraznesc sa se apropie de acestea. In timpul zilei, ii place sa stea de garda, cocotat pe un gard inalt. Detalii »

Cresterea prepelitelor

Prepelitele pot fi nu numai animale de companie grozave, ci si o investitie profitabila pe termen lung. Daca aceasta este prima ta experienta in cresterea pasarilor, vei vrea sa incepi la scara mica. Un card sau un cotet mic de prepelite constituie cea mai buna alegere. Detalii »

Cum se verifica ouale fertile ale gainii?

Verificarea oualor fertile de gaina este importanta pentru cei care detin pasari de curte. Daca vei pune toate ouale in incubator, este posibil sa te confrunti cu un miros neplacut. Poti sa ai oua nefertilizate sau oua fertile care s-au oprit din evolutie. Din fericire, verificarea in lumina este o metoda simpla pentru a evita aceasta problema. Detalii »

Ce mananca gainile?

Cresterea gainilor in curte si bucuria de a manca un ou delicios, proaspat facut, devine o idee din ce in ce mai tentanta pentru romani. Cu toate acestea, chiar daca pasarile sunt destul norocoase pentru a beneficia de libertate de miscare si de libertatea de a manca ce le place, toate gainile trebuie sa aiba o dieta corespunzatoare care sa intruneasca necesarul lor nutritiv. Detalii »

Lebada muta (Cygnus olor)

Fara indoiala, lebedele sunt printre cele mai gratioase si elegante pasari din lume. Au o arie larga de raspandire si numarul lor a crescut in special in zonele populate de oameni. In unele parti, sunt ocrotite de lege. Detalii »

Naparlirea gainilor ouatoare

Nu doar cainii si pisicile naparlesc. Acest fenomen se intampla si la gainile ouatoare si se produce anual. Daca observi ca pasarile tale de curte naparlesc prea des sau in perioade in care nu ar trebui sa faca acest lucru, cauta cauzele care determina caderea penelor la gainile din tarc! Detalii »

Pasari de curte: Closca

Toate animalele se ghideaza dupa instinctele naturale de baza, iar gainile nu fac exceptie. Unul dintre cele mai puternice instincte manifestate de gaini este acela de a cloci. Clocirea este un proces ciclic prin care majoritatea gainilor trec la anumite perioade de timp. Detalii »

Subrasele porumbeilor Takla

Porumbeii Takla sunt o rasa foarte atractiva si apreciata in multe zone, fiind de departe cea mai populara rasa de porumbei din Turcia. Aceste pasari au fost crescute in toata Romania pentru calitatile lor de joc si performanta, pe cand alte rase tind sa fie doar regionale. Detalii »

Porumbelul Takla

Takla este de departe cea mai populara rasa de porumbei din Turcia. Acesti porumbei au fost crescuti pentru calitatile lor de joc si performanta prin toata tara, pe cand alte rase tind sa fie doar regionale. Detalii »

Hranirea puilor de gaina

In acest articol vei afla care este necesarul nutritional al pasarilor de curte pentru a le mentine la starea de sanatate optima. Afla de ce e important sa le hranesti cu nutreturi diversificate! Detalii »