No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Volieră sau colivie?

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-03-31
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Volieră sau colivie?
O pasăre de apartament petrece mult timp în colivia sau voliera care-i servesc drept casă. În funcţie de dimensiunea păsării, se aleg "locuinţele" permanente. Dar, de unde ştii ce e mai bun pentru papagalul tău? În materialul ce urmează vom trece în revistă avantajele şi dezavantajele locuinţelor pentru înaripate.

Colivie:

Dacă ai ales o colivie, e important să ţii cont de dimensiunea şi forma păsării. De obicei, cele mai comode colivii le găseşti în magazine specializate, unde persoane instruite îţi pot recomanda o căsuţă ideală pentru tipul de pasăre pe care ai decis să o cumperi sau adopţi. Se recomandă colivia de metal cu plafon din lemn, cu scăriţe unde pasărea să se joace. Atenţie la modul în care acest tip de colivie se deschide. E mai bine să optezi pentru cea cu o uşă laterală mai mare în defavoarea celei care se ridică, chiar dacă cea din urma e mai uşor de curăţat.

Volieră sau colivie?

Dacă pasărea nu s-a învăţat prea bine cu mediul înconjurător, există riscul să zboare din colivie şi să se rănească. În funcţie de locul de origine al păsării, e bine să adaugi diverse accesorii în colivie. Plante decorative care nu-i fac rău, scăriţe, sistem de filtrare a apei potabile, sistem de turnare a grăunţelor etc.Dacă locuieşti la bloc iar spaţiul e limitat, e indicat să aşezi colivia într-un colţ îndepărtat de unde poate vedea întreaga cameră.

În felul acesta pasărea se va familiariza mai repede cu noul ambient. În nici un caz să nu pui colivia în bucătărie, lângă aragaz sau orice altă sursă directă de căldură. Nici măcar lângă fereastră nu e bine, mai ales pe timp de vară când temperaturile cresc iar colivia se poate transforma într-o cuşcă fierbinte de fier.Pentru a-i aminti de mediul său natural, e bine să ai câteva ghivece cu flori pe lângă colivie.

Volieră:

Sunt mai puţin întâlnite în ţara noastră, în parte datorită faptului că nu există o cultură de masă în acest sens. Conform specialiştilor, volierele sunt cele mai căutate de oamenii cu bani care îşi permit să angajeze oameni special pentru a curăţa spaţiul destinat păsărilor, care dispun de spaţiul locativ necesar construirii unei astfel de căsuţe pentru păsări.

Volieră sau colivie?

O volieră ocupă mult spaţiu, în comparaţie cu o colivie care, cum spuneam mai sus, poate fi aşezată într-un colţ al apartamentului. Pentru a putea construi o volieră într-un apartament, ai nevoie de un spaţiu generos. Spre deosebire de colivie care poate avea aspectul unei cuşti, voliera redă o oarecare libertate de mişcare păsării.

Cele mai mici voliere încep de la 1,5m lungime. Sunt recomandate persoanelor care vor să se bucure de prezenţa a mai mult de 2 păsări în viaţa lor.


Tu ce zici?