No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Voliera pentru pasari

Ultima modificare: 2011-08-12 | Data publicării: 2010-08-31
(5/ 1)
Listează articol » Trimite articol »
Voliera pentru pasari
Pasarilor de companie le place sa zboare in lumina razelor soarelui, dar au nevoie de o colivie care sa le protejeze. O colivie exterioara reprezinta un rasfat pe care-l poti oferi pasarii tale in zilele frumoase ale verii.

Pasarile de companie sunt cele mai fericite cand pot zbura libere si pot sa se expuna la lumina soarelui. Cel mai bun mod de a-i furniza aceste simple cereri unei pasari este sa-i construiesti o voliera sau o colivie exterioara. Depinzand de vreme, cand nu sunt prea multe zile geroase, multi papagali pot trai intr-o colivie situata afara; chiar si acele zburatoare care sunt obisnuite cu clima tropicala se pot adapta la schimbarile de temperatura. Bineinteles, e bine sa te consulti cu un veterinar, inainte sa plasezi o pasare in exteriorul casei.

 

Locatia


Cand alegi o locatie pentru colivie, este important sa te asiguri ca razele soarelui patrund in acel perimetru. Aceasta nu trebuie sa fie situata langa pomi sau arbusti.

 

colivie

 

Materiale


Exista diferite tipuri de voliere, in functie de tipurile de pasari de companie. Papagalii perusi, de exemplu, pot sa stea intr-o colivie din lemn si necesita un spatiu mai mic.

Pasarile mai mari, precum papagalul gri african, necesita o casuta din metal, deoarece pe cele din lemn pot sa le rupa cu capul. La coliviile acestora se pot pune si garduri.

 

Marimea coliviei si zborul in aer liber

 

Multi oameni, in special cei care traiesc in zone cu multi pradatori, prefera sa faca o fundatie coliviei, deoarece betonul va pastra la distanta plantele si animalele care pot sa le faca rau pasarilor, cum e nevastuica.

Este foarte important sa-i asiguri pasarii tale adapost in aer liber. Adapostul trebuie sa o fereasca de vant, de ploaie, de zapada sau chiar de soare. Stinghiile sunt importante pentru sanatatea pasarilor, deoarece acestea le permit sa se odihneasca si sa-si pastreze picioarele sanatoase.

 

casute pentru pasari

 

Un sistem cu usa dubla va permite intrarea, fara riscul ca pasarile sa scape, deoarece toate zburatoarele au nevoie de acces constant la mancare si apa.

Coliviile de exterior sunt usor de proiectat. Inainte de a incepe un astfel de proiect e bine sa ai totul desenat pe hartie, dar nu strica niciodata sfatul unui expert.


Tu ce zici?