No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Sfaturi pentru achiziţionarea unei păsări

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-01-12
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Sfaturi pentru achiziţionarea unei păsări
Foarte vesele şi pline de viaţă, o colivie cu păsări poate aduce primăvara în casa ta în orice anotimp. E o adevărată plăcere să te trezeşti dimineaţa pe trilurile drăgăstoase ale unei păsări de apartament. Dacă încă nu ştii ce trebuie să cunoşti înainte de a cumpăra o pasăre, citeşte în continuare.

De obicei rubricile de mica publicitate din cotidiene sunt pline de anunţuri de vânzări-cumpărări de animale, chiar şi de păsări de apartament. Dacă ţi se pare că un magazin specializat practică preţuri prea mari sau nu există un astfel de magazin în oraşul tău, nu e cazul să te îngrijirezi prea tare. În orice localitate trebuie să existe un iubitor de animale care e dispus să-ţi vândă o pasăre şi câteva ponturi legate de îngrijirea acesteia.

Sfaturi pentru achiziţionarea unei păsări

Însă pentru a preveni neplăcerile şi surprizele neaşteptate, sunt câteva detalii la care ar trebui să fii atent înainte de a cumpăra o pasăre.

1. Informaţii despre locul de naştere, creştere şi reproducere al părinţilor. Spaţiul în care au crescut puii, igiena corespunzătoare, eventuale vaccinuri sau alte păsări alături de care a crescut.

2. Data exactă la care au ieşit din ou.

3. Multe specii de păsări (ex. peruşii, papagalii) trăiesc în perechi (sunt animale monogame) aşa că atunci când decizi să cumperi o pasăre s-ar putea să fii nevoit să-i cumperi şi o pereche, dacă nu are deja una, cărora le vor fi fideli toată viaţa. În caz contrar, se vor închide în ei, nu se vor adapta mediului şi nici nu-ţi vor umple casa cu triluri drăgăstoase.

Sfaturi pentru achiziţionarea unei păsări

4. În cazul în care eşti într-un magazin de animale, uită-te bine în jurul căror alte vietăţi trăieşte pasărea pe care o doreşti. Nu sunt de neglijat bolile ce pot apărea mai târziu de la alte animale cu care a împărţit încăperea. De obicei păsările sunt predispuse la boli mai ales prin povara psihică de a împărţi o încăpere cu alte specii de animale şi păsări.

5. Analizează cu atenţie colivia în care sunt ţinute. În cazul în care aceasta e prea mică şi înghesuită, e foarte posibil ca păsările să nu aibă suficient spaţiu pentru a-şi întinde aripile, lucru ce duce la afecţiuni grave pe termen lung. De asemenea, e bine să acorzi o deosebită atenţie şi aşternutului, recipientelor pentru mâncare şi apă. Dacă acestea sunt curate atunci şi păsările vor fi vesele.

6. Dacă în colivie păsările stau jos înfoiate şi speriate, e foarte posibil ca în magazinul respectiv să nu fie condiţii prielnice traiului pentru înaripate. În acest caz recomandarea noastră e să nu cumpăraţi păsări din acel magazin. Ţineţi minte că bolile se transmit uşor de la pasăre la animal. Nu riscaţi acest lucru, mai ales dacă aveţi copii sau sunteţi mai sensibil la viruşi.

Sfaturi pentru achiziţionarea unei păsări

7. Întreabă de câte ori a fost transportată pasărea în diverse locuri. Dacă aceasta a fost dusă în mai multe spaţii, într-un timp scurt, e foarte posibil ca pasărea să se fi speriat şi să fie traumatizată de schimbul brusc de ambianţă şi atmosferă.


Tu ce zici?