No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Ce mananca pasarile de companie?

Daca vrei ca pasarea ta sa fie sanatoasa, este foarte important sa ii oferi un regim adecvat si echilibrat. Pentru a preveni deficientele de vitamine, stabileste-i un regim alimentar bazat nu doar pe seminte, ci si pe fructe si legume. Citeste mai multe despre nutritia pasarilor de companie! Detalii »

Deficienta de vitamina A (hipovitaminoza A) la pasari

Vitamin A este o solubila in lipide. E un antioxidant, care ajuta la cresterea si repararea tesuturilor, importanta pentru buna functionare a sistemului vizual, auditiv, a pielii, oaselor si membranelor. Se gaseste in fructe si legume, mai putin in seminte. Detalii »

Obezitatea la pasari

Obezitatea este una din cele mai mari probleme de sanatate de care sufera animalele de companie. La fel ca in cazul altor animale, pasarile de companie pot dezvolta diferite boli, din cauza greutatii corporale mari. Detalii »

Cum inveti papagalul sa stea pe mana ta?

Asa cum la catei, „sezi” este o comanda de baza, fiecare pasare trebuie sa invete sa se urce pe degetele stapanului. Este o comanda simpla, pentru ca implica o miscare pe care o exerseaza de mai multe ori pe zi, cand sare de pe o stinghie pe alta. Dresandu-ti animalul, se va crea o legatura mai stransa intre voi, iar pasarii nu-i va mai fi frica de tine, ci va invata sa te perceapa ca pe stapanul ei. Detalii »

Ingrijirea papagalului cacadu

Papagalul cacadu face parte din familia Cacatuidae si e o pasare frumos colorata, cu pene foarte moi. Este afectuos, inteligent si curios; ii place sa danseze, sa dea din cap, sa isi intinda aripile si sa vocifereze. Este o pasare foarte activa, iar daca e bine intretinuta si fericita, isi petrece aproape tot timpul jucandu-se sau incercand sa-ti atraga atentia. Detalii »

Ghid de hranire a puilor de gaina

Puisorii de gaina trebuie sa urmeze o dieta specifica pentru a fi intrunite nevoile lor de crestere foarte rapida, dar aceasta dieta trebuie sa fie si tolerata de sistemul lor digestiv tanar. In primele 24 de ore de viata, fie ca sunt scosi de o closca sau din incubator, se pot descurca foarte bine fara hrana si apa, din cauza ca in timpul procesului de incubare, puii absorb toate substantele nutritive de care au nevoie din sacul de galbenus din interiorul cojii. Detalii »

Cum sa tratezi bolile pasarilor din colivie?

Pasarile sunt predispuse la diferite afectiuni, unele dintre ele putand fi tratate de stapan, iar altele necesita o vizita la un medic veterinar. Urmareste zilnic comportamentul zburatoarei tale; daca observi ceva schimbat, cauta si alte semne, iar apoi adreseaza-te veterinarului.   Detalii »

Voliera pentru pasari

Pasarilor de companie le place sa zboare in lumina razelor soarelui, dar au nevoie de o colivie care sa le protejeze. O colivie exterioara reprezinta un rasfat pe care-l poti oferi pasarii tale in zilele frumoase ale verii. Detalii »

Tratarea arsurilor la pasari

S-ar putea sa nu trebuiasca sa tratezi arsurile pasarii. Daca, totusi, aceasta se confrunta cu aceasta problema, ce ai de facut? Cu multa atentie, du-o de urgenta la un cabinet veterinar. Arsurile pot fi foarte periculoase. Detalii »

Cum sa construiesti un refugiu pentru pasari?

Timpul este deseori vitreg pentru pasarile care nu migreaza. De obicei, animalele isi poarta singure de grija si se descurca, fie vara sau iarna. Daca ai posibilitatea si iti face placere, le poti da o mana de ajutor, construindu-le un refugiu. Detalii »