No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Un papagal-vedetă pe Youtube

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-03-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Un papagal-vedetă pe Youtube
AJ, un papagal a devenit vedetă pe internet după ce stăpânul său a filmat toate trucurile pe care pasărea le face. Joacă golf, baschet, face tumbe, se învârte pe degete şi se preface mort. Videoclipul, de 1 minut şi 14 secunde, a devenit un hit pe Youtube, mii de utilizatori fiind fermecaţi de drăgălăşenia şi isteţimea păsării.

Stăpânul lui AJ, un fel de "antrenor personal", îl felicită de fiecare dată când reuşeşte să facă ce i s-a cerut. Pasărea are pene verzi şi galbene şi face parte din specia Indian Ringneck Parakeet sau Micul Alexander, cum este cunoscut la noi.

AJ îşi începe ora de gimnastică prefăcându-se mort după care, la îndemnul stăpânului, sare în picioare. Face tumbe şi foloseşte degetul "antrenorului" pe post de bârnă pentru trucurile sale. Papagalul, în vârsta de 18 ani, joacă golf şi încearcă să imite ordinele stăpânului său care-l îndeamnă să ducă mingea la coşul de baschet: "Put the ball in the backet!". A reuşit şi a marcat 2 puncte în tabelul imaginar pe care se ţine scorul!

Dave Cota (40 de ani), un întreprinzător în industria sportivă din Florida, este proprietarului micuţului papagal vedetă. "Se pare că poate practica orice joc îi arăt. Îl am pe AJ de când era puiuţ şi am observat că iubeşte sportul. Nu am întâmpinat nici o probleme în a-l antrena, e un papagal special.", a precizat Dave.

Terenul de golf special creat pentru AJ l-a costat pe proprietar aproape 2000 de dolari. "Sacul şi crosele sunt făcute special pentru el. Au costat mult dar se merită deoarece se vede cât de mult îi place".

Dacă papagalii Ara sunt recunoscuţi pentru abilitatea lor de a vorbi şi învăţa propoziţii întregi, papagalii din rasa Micul Alexandru sunt cunoscuţi pentru uşurinţa cu care învaţă şi imită comportamentul uman.

AJ, papagalul sportiv

 

Urmăreşte mai multe videouri cu animale pe video.animalutul.ro!


Tu ce zici?