No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Cioara griva (Corvus corone)

Ultima modificare: 2010-08-31 | Data publicării: 2010-08-31
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cioara griva (Corvus corone)
Cioara griva este raspandita in toata Europa, in Asia, in America de Nord si in Egipt. Isi face cuibul in copacii din parcuri, padurici sau zone forestiere. Atat masculul, cat si femela aduc ramurele necesare pentru construirea cuibului.

Ciorile din estul Europei au un colorit gri-negricios, pe cand cele din vestul Europei sunt negre. Ciocul este mare si tocit. Puii au pene intr-o nuanta mai deschisa si sunt mai putin luciosi decat pasarile adulte.

 

ciaora
Corvus corone

 

Cuibul este facut, in general, din ramuri si din bete si este construit de ambii parteneri. De regula, ciorile aleg sa-si faca cuiburi in copaci. Pot fi gasite in parcuri, zone forestiere, padurici, cimitire, etc. Femela depune intre 4 si 6 oua, care sunt verzui cu pete maronii. Clocitul dureaza 18 zile.

In acest timp, masculul hraneste femela. Dupa ce puii ies din ou, parintii au grija de ei timp de 31 de zile. Sunt pasari omnivore si se hranesc cu insecte, cu nevertebrate mici, pasari mici, seminte si cu hoituri.


Tu ce zici?