No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Limbajul corpului la pasari

Se spune ca pasarile de companie sunt capricioase: o data sunt jucause si iubarete, apoi pot deveni, subit, pretentioase si distante. Uneori in mod evident, alteori subtil, limbajul corpului iti poate arata ce-si doreste sau de ce are nevoie pasarea ta. Detalii »

De ce sunt pasarile galagioase?

Una din cele mai comune probleme atunci cand ai un papagal este galagia, uneori insuportabila, pe care o face. Totusi, exista mai multe solutii pe care le poti incerca pentru a controla sau elimina acest comportament. Detalii »

Comportamentul papagalilor nimfa

Papagalii nimfa pot fi deosebit de afectuosi si sunt prezente incantatoare in casa oricui ii adora. Sunt foarte jucausi, dar au nevoie si de stimulare intelectuala. Aceste pasari comunica atat prin voce, cat si prin gesturi, asa ca e foarte important sa le intelegi cat mai bine comportamentul. Detalii »

Problemele comportamentale la pasari. Cauze si solutii

Tot mai multe pasari raman fara stapan si fara casa, fiind abandonate din cauza problemelor comportamentale: musca, tipa, isi smulg penele si sufera de diferite fobii. pasarile care musca pot teroriza o intreaga familie si pe toti cei ce se apropie de ele, cele care tipa pot fi „evacuate” din cauza vecinilor, cele care isi smulg penele pot ajunge sa se automutileze, iar cele care sufera de fobii ajung sa-si considere propriii stapani niste animale de prada. Detalii »

Comportamentul agresiv al pasarilor de companie

Multi posesori de pasari, mai ales de papagali, se plang ca pasarea musca la un moment dat. Papagalii au ciocul mare si puternic, iar muscatura lor poate provoca rani grave, asa ca trebuie sa corectezi acest comportament negativ. Detalii »

Cioara griva (Corvus corone)

Cioara griva este raspandita in toata Europa, in Asia, in America de Nord si in Egipt. Isi face cuibul in copacii din parcuri, padurici sau zone forestiere. Atat masculul, cat si femela aduc ramurele necesare pentru construirea cuibului. Detalii »

Cand papagalii devin rai (I)

Instinctele naturale ale papagalilor nu sunt comportamentele agresive; citeste despre limbajul trupului pasarilor pentru a evita orice probleme. Detalii »

Performantele porumbeilor Takla

Performanta porumbeilor Takla se masoara in competitii locale. Va vom povesti despre cateva tipuri de competitii care se desfasoara intre columbofili din lumea intreaga. Spre exemplu, in Turcia aranjamentele competitiei sunt facute verbal de cluburile locale. Sunt 2 tipuri de competitii. Una este asemanatoare cu cele din vest de roller si jucatori. Un stol de minimum 4 pasari la care se acorda 20 de minute de zbor. Detalii »

Curiozitati despre pasari

Stiai ca cea mai veche pasare cunoscuta este Archaeopteryx care a trait acum 150 milioane de ani? Era de marimea unui corb, avea corpul acoperit cu pene si avea aripi. Detalii »

De ce canta pasarile?

Iubitorii de muzica clasica sunt placut impresionati de muzica unor compozitori celebri – incepand cu Enescu, pana la Beethoven sau Mozart. La fel, un ornitolog apreciaza tot atat de mult trilurile fascinante ale pasarilor. Totusi, de ce canta pasarile? Detalii »