No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pe prima pagină

Cum sa tratezi bolile pasarilor din colivie?

Pasarile sunt predispuse la diferite afectiuni, unele dintre ele putand fi tratate de stapan, iar altele necesita o vizita la un medic veterinar. Urmareste zilnic comportamentul zburatoarei tale; daca observi ceva schimbat, cauta si alte semne, iar apoi adreseaza-te veterinarului.  

Articole asemănătoare

Limbajul corpului la pasari

Se spune ca pasarile de companie sunt capricioase: o data sunt jucause si iubarete, apoi pot deveni, subit, pretentioase si distante. Uneori in mod evident, alteori subtil, limbajul corpului iti poate arata ce-si doreste sau de ce are nevoie pasarea ta. Detalii »

Specii de papagali

Papagalii sunt pasari care pot fi usor cumparate din pet shop-uri, dar în functie de caracteristicile fiecarei rase, trebuie sa stim anumite lucruri înainte de a o adopta. Va recomand sa nu actionati sub impulsul momentului si sa aveti în vedere cateva aspecte. Detalii »

Cum invat papagalul sa vorbeasca?

Papagalii vorbitori sunt foarte indragiti. Nu toti proprietarii reusesc insa sa ii invete pe acestia sa vorbeasca. Haideti sa vedem care sunt cele mai simple metode de a-i invata. Detalii »

Competitii cu porumbei

Participantii la competitii sunt porumbei antrenati special pentru acest tip de concursuri. Acest sport are din ce in ce mai multi adepti, chiar si printre columbofilii de la noi din tara. Detalii »

Unde si cum traieste cucul?

Cucii au distributie cosmpolita, pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii. Nu traiesc in America de Sud, in nordul indepartat si nord-vestul Americii de Nord si in zonele cele mai aride din Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Apar doar ca pasari hoinare in insulele oceanice din Atlantic si Oceanul Indian. Detalii »

Simbolistica berzei

Barza este mai mult decat o pasare migratoare; in jurul ei s-au construit legende, iar in credinta populara, ea este cea care aduce pe lume copiii. Mai mult: barza apare ca simbol national al unor state precum Germania, Belarus si Lituania. Detalii »

Despre cuc

Cucii sunt insectivori, preferand insectele mai mari si omizile, inclusiv cele cu par, evitate de alte pasari. Spre deosebire de alte zburatoare, ei isi proceseaza hrana inainte sa o inghita, frecand-o de obiecte dure, cum sunt ramurile de copaci si apoi strivind-o cu palatul osos aflat in spatele gurii. Detalii »

Cucul (Cuculus canorus)

Cucii fac parte din familia Cuculidae, semanand cu vrabia. Ordinul Cuculiforme, pe langa cuci, cuprinde si turacii (familia Musophagidae). Unii zoologi si taxonomisti includ si pasarile Hoazin in ordinul Cuculiforme, taxonomia acestora fiind inca in curs de determinare. Detalii »

Pasari al caror miros atrage pradatorii

Cercetarile in curs de desfasurare arata ca mirosul corpului pasarii native din Noua Zeelanda este atat de intepator, incat alarmeaza pradatorii. Unele astfel de specii sunt pe cale de disparitie. Ce pot face oamenii pentru a impiedica acest lucru? Detalii »

De ce sunt pasarile galagioase?

Una din cele mai comune probleme atunci cand ai un papagal este galagia, uneori insuportabila, pe care o face. Totusi, exista mai multe solutii pe care le poti incerca pentru a controla sau elimina acest comportament. Detalii »