No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Sugar Glider

Ultima modificare: 2013-01-15 | Data publicării: 2009-02-02
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Sugar Glider
Sugar Glider (lat. Petaurus breviceps) face parte din categoria marsupialelor de talie mică. Sunt animale originare din estul şi nordul Australiei, Noua Guinee, Arhipelagul Biskmarck şi intruduse în Tasmania. În urmă cu 20 de ani americanii au constatat că Sugar Glider pot fi animale de casă excelente, astăzi fiind tot mai întâlnite în locuinţele oamenilor din întreaga lume. Însă, asemenea nevăstuicilor, nu sunt acceptate în toate statele, fiind nevoie de un permis special pentru a deţine o astfel de "bijuterie cu blană".

Potrivit unui studiu dat publicităţii în anul 2007 de către Asociaţia Americană a Medicilor Veterinari, se estimează că în Statele Unite ale Americii trăiesc în jur de 1.1 milioane de Sugar Glider, devenite animale de casă.

Descriere:

Corpul unui Sugar Glider măsoare între 16 şi 21 de cm, având o coadă aproape la fel de lungă însă groasă cât degetul arătător. Cântăreşte între 90 şi 150 de grame iar blăniţa are culoare gri, cu pete sau dungi negre. Blana de pe burtă e mai deschisă, putând fi şi crem. Urechile sunt de obicei negre sau gri. Au fost întâlnite şi sub forma albino.

 

Sugar Glider
Sugar Glider

 

Partea anatomică ce diferenţiază acest marsupial de alte creaturi, este reprezentată de 2 membrane de piele ce unesc al cincilea deget de la mână cu primul deget de la picior. Aceste membrane sunt bine ascunse atunci când marsupialul stă, îi conferă doar un aspect mai „fleşcăit" dar sunt foarte vizibile în momentul în care îşi ia zborul. Membranele îi folosesc la a „aluneca" printre ramurile copacilor. Când sunt extinse la maxim au o formă aerodinamică mare cât o batistă. De asemenea, Sugar Glider se folosesc de aceste membrane pentru a stoca hrana şi pentru a fugi de prădători precum vulpi, pisici, iguane, bufniţe sau vulturi.

Cu toate că cele două membrane au rolul unor „aripi", Sugar Glider poate parcurge o distanţă de maxim 50 de metri, o distanţă deloc neglijabilă, dacă ne amintim că discutăm despre un marsupial.

În habitatul său natural, acest micuţ animal trăieşte în colonii formate din 15 până la 30 de membri. Sunt foarte active noaptea, atunci când vânează insecte şi vertebrate mici. Din regimul lor alimentar mai fac parte mierea eucaliptului, a florilor de salcâm şi a altor flori bogate cu „dulceaţă".

 

Sugar Glider
Sugar glider adult

 

Numele "Sugar Glider", vine de la faptul că aceste marsupiale adoră dulceaţa, mierea şi dulciurile în general, fiind totodată abile a se strecura prin natură la fel de uşor precum o veveriţă zburătoare.

Sunt animale de buzunar, pentru că dacă nu stau în cuşcă, preferă să se ascundă într-un buzunar special agăţat la gâtul proprietarului. Acest lucru îi crează o senzaţie de confort şi siguranţă. Însă spre deosebire de un câine sau o pisică, Sugar Glider are nevoie de multă atenţie şi răbdare din partea ta.

În ultimele luni, Sugar Glider a devenit foarte răspândit în Ungaria. Preţul pentru un astfel de animăluţ variază între 100 şi 200 de lire sterline.


Tu ce zici?