No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Pinguinul imperial (Aptenodytes forsteri)

Ultima modificare: 2010-11-18 | Data publicării: 2010-07-30
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pinguinul imperial este o pasare uriasa, cu o inaltime de 1,20 m si o greutate de pana la 45 kg. Are un strat gros de pene – un strat alb si unul negru, culoarea alba fiind intalnita in partea din fata, iar cea neagra pe spate si pe cap. Gatul are o culoare galbuie.

Pinguinul imperial (Aptenodytes forsteri) este de 40 de ori mai greu decat cel mai mic pinguin, Micul albastru (Audyprula minor). Traieste foarte rar in afara cercului arctic, lucru care face din pinguin cea mai sudica pasare a lumii. Mai mult, se inmulteste in timpul iernii, cand temperatura este de aproximativ -20 de grade Celsius si vantul poate sa ajunga la viteaza de 200 km/h.

 

Cum traiesc si cum se inmultesc pinguinii imperiali?
poza pinguin

 

Se inmultesc pe intuneric. Pentru a supravietui in aceste conditii extreme au un penaj format din doua straturi, rezerve de grasime si inotatoare care impiedica pierderea caldurii.

Traiesc in colonii mari, compuse in general dintr-un numar de perechi care variaza de la 500 la 25.000. Acest fapt ii ajuta sa-si mentine constanta temperatura corpului. Altfel, multi dintre ei nu ar putea supravietui in asemenea conditii cumplite.

Pinguinii se hranesc cu pesti de mare, crustacee, calamari etc. Chiar daca nu pot zbura, ei sunt inotatori excelenti. Inotatoarele ii fac foarte puternici si indemanatici in apa.

Pot petrece aproximativ 20 de minute sub apa si pot ajunge la adancimi de 250 de metri! Depun cate un ou odata, care este clocit timp de doua luni de mascul. Nou- nascutii au o rata a mortalitatii de 20% in primul an de viata.

Prima imperechere apare in jurul varstei de 3 ani. Exista aproximativ 200.000 de pinguini care traiesc in libertate si longevitatea lor este de aproximativ 20 de ani.

 


Tu ce zici?