No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 

Custile ideale pentru hamsteri

Ultima modificare: 2010-11-17 | Data publicării: 2010-05-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Custile ideale pentru hamsteri
Cand doresti sa cumperi o cusca pentru hamsterul tau, ai in ce alege. Hamsterii pot trai in custi cu gratii, in acvarii sau intr-o cusca din plastic, care sa aiba tunele incorporate si locuri unde sa se ascunda. Fiecare dintre aceste optiuni are avantaje si dezavantaje, dar siguranta este aceeasi.

Custile cu gratii si cele din plastic trebuie sa aiba usile cu inchizatori, dar adaugarea de clipsuri metalice pentru a le tine inchise este o buna precautie. In cazul unui acvariu este nevoie de un acoperis cu gratii , care mareste siguranta, hamsterul neputand sa scape din acesta.

In ambele cazuri, curatenia este importanta pentru sanatatea hamsterului, deci alege o cusca usor de curatat. Poti, de asemenea, sa te gandesti sa cumperi si o a doua cusca, mai mica, pentru transport, in care sa il tii pana cand adapostul lui este curatat.

 

Custile din gratii trebuie sa fie facute din bare orizontale, cu o distanta de maxim 1,25 cm intre ele


Hamsterul poate trai si intr-un acvariu cu capacitate de aproximativ 38 l sau mai mult. Un acvariu ii ofera animalutului o buna vizibilitate a ceea ce este in jurul sau, dar nu permite o atat de buna circulare a aerului, precum in cazul unei custi cu gratii.

Acvariul trebuie echipat cu scarite sau alte obiecte pe care hamsterul se poate catara, pentru ca nu se va putea catara pe marginile netede ale acestuia. Cei chinezesti si cei pitici se adapteaza acestui trai.Barele orizontale ii permit hamsterului sa se catere pe marginile custii, ceea ce este un bun exercitiu. Cauta o cusca care are baza din plastic solid. Un gratar poate fi dificil de curatat. O cusca cu gratii este o buna alegere in cazul hamsterului sirian.

 

Custile pentru hamsteri sunt viu colorate si au incorporate tuburi si ascunzisuri


Tunelurile, tuburile si alte zone au dimensiuni potrivite pentru hamsterii pitici, dar cei sirieni pot fi prea mari pentru aceste dimensiuni, putand ramane blocati in interiorul lor. De asemenea, este important sa cureti cusca in mod regulat, deoarece amoniacul din urina ii poate cauza probleme respiratorii, lucru care poate aparea si in cazul acvariilor. Accesoriile incorporate in acest tip de cusca o pot face mai greu de curatat. Evita sa alegi una din plastic, pentru ca are margini ce pot fi roase de catre hamster.

Oricare tip de cusca il alegi, dimensiunea este importanta. Orice hamster are nevoie de una de minim 30 cm latime, 30 cm inaltime si 40 cm lungime; cu cat este mai mare, cu atat mai bine, mai ales in cazul hamsterului sirian, care poate ajunge pana la 15 cm lungime. Deoarece sunt atat de activi, cu cat au loc mai mult pentru joaca si exercitii, cu atat mai multe exercitii vor face. Daca iti cumperi doi hamsteri, alege o cusca mai mare, astfel incat fiecare sa aiba propriul sau spatiu.

 

poza hamster

Pentru a accesoriza cusca, vei avea nevoie de cel putin un recipient de apa si de un bol ceramic pentru mancare, asezate in asa fel incat hamsterul sa nu le poata rasturna.

Scaritele si ascunzisurile ii permit sa se catere, dar are nevoie si de o roata prevazuta cu o suprafata de alergare solida, pentru miscare, jucarii si obiecte pentru ros si cateva locuri in care se poate ascunde si dormi.

Tine cont de siguranta, vizibilitatea, usurinta de acces si confortul animalului atunci cand te decizi unde sa pui cusca- obligatoriu departe de curiozitatea pisicilor sau de caini.

Ea trebuie plasata la un nivel unde sa poti vedea hamsterul, pentru a te putea bucura de el si, de asemenea, sa il poti lua pentru a te juca cu el si pentru a-l ingriji. Poti aseza cusca pe o etajera rezistenta.

Tinand cont de faptul ca este un animal nocturn, cusca ar trebui asezata intr-un loc silentios, fara lumina directa a soarelui. Aseaza custile cu gratii in zone fara curenti de aer, pentru a evita ca hamsterul sa raceasca. Acvariile se pot incalzi de la soare, iar zonele insorite nu sunt pe placul sau.

 

Dormitorul poate si nu poate fi o buna alegere pentru a plasa cusca hamsterului


Un hamster care alearga pe roata te poate tine treaz in timpul noptii, mai ales daca roata scartaie. Pe cat posibil, alege un loc convenabil pentru cusca, astfel incat sa fie atat pe placul tau, cat si pe cel al acestei mici rozatoare.

Discuta pe forum despre rozatoare >>>


Tu ce zici?