No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pe prima pagină

Tot ce trebuie sa stii despre porcusorii de Guineea

Te asteapta cu nerbadare sa ajungi acasa, agitandu-se de feiricire atunci cand te apropii de ei iar in momentul in care te privesc cu ochisorii lor mici si negri, nu poti decat sa spui... sunteti adorabili. Da, pentru unii oameni, porcusorii de Guineea sunt niste animale adorabile care merita rasplatite pentru acest lucru iar ca sa poti face asta ideal ar fi sa stii cat mai multe despre ele.

Articole asemănătoare

Cum inveti iepurele sa foloseasca litiera?

In salbaticie, iepurii elimina excrementele in afara vizuinilor in care locuiesc. De fapt, au un loc anume, undeva la capatul vizuinei, pe care-l folosesc atunci cand trebuie sa urineze sau sa defecheze. Oamenii au invatat sa profite de acest comportament instinctiv pentru a invata iepurasii de companie sa foloseasca litiera. Detalii »

Curiozitati despre animalele mici

Stiai ca rozatoarele mici adora sa sara in sus si-n jos? Cand sunt entuziasmate, stresate sau cand vor sa-si impresioneze perechea, sar in sus cu ambele picioare din spate. Detalii »

Cum verifici daca animalutul pe care-l cumperi e sanatos?

Daca iti doresti un animalut, inainte de-a cumpara unul trebuie sa te gandesti la cateva aspecte. In acest articol, vei afla ce trebuie sa urmaresti atunci cand iti alegi un animal de companie, cum poti afla daca e sanatos si daca are o personalitate agreabila. Detalii »

Despre animalele mici

Urmatorul tabel ofera informatii privind durata de viata, greutatea, reproducerea si valorile fiziologice normale, la mai multe specii de mamifere mici. Detalii »

Pilirea dintilor la iepuri

Una dintre cele mai intalnite intrebari la rubrica rozatoarelor este cea legata de dintii iepurasilor. Este adevarat ca dintii iepurilor trebuie taiati sau piliti? Da, e nevoie de interventie atunci cand iepurasul nu are la dispozitie lucruri tari pe care sa le roada pentru a-si toci in mod natural dintii. Detalii »

Cecotrofia si coprofagia la rozatoare

Digestia iepurilor, cobailor, a majoritatii rozatoarelor si a numeroaselor alte mamifere are un aspect unic, si anume: formarea cecotrofelor. Prin acest mecanism special, animalele beneficiaza de o nutritie mai buna. Detalii »

Ariciul african pitic - un ghemotoc simpatic

Ariciul african pitic (Atelerix albiventris) este tot mai des intalnit si mai apreciat in randul iubitorilor de animale. Are patru degete si abdomenul alb si nu trebuie confundat cu ariciul european (Erinaceus europaeus). In unele tari, e interzisa cresterea lor ca si animal de companie. Detalii »

Potto (Perodictus potto), un mamifer simpatic!

Potto (Perodicticus potto), cunoscut si sub denumirea de maimutica africana lenesa, e un mamifer nocturn care traieste in padurile din Sierra Leone si Uganda. Face parte din familia de primate Lorisidae din care mai fac parte si alte mamifere precum Loris sau Lemuri. Detalii »

Sobolanii cangur (Genul Dipodomys)

Exista mai multe specii de sobolani cangur care traiesc in Statele Unite ale Americii. Sunt animale mici adaptate la mediile aride din zonele muntoase. Toate speciile de sobolani cangur fac parte din genul Dipodomys. Detalii »

Oposumul

Oposumul este un marsupial mic, nocturn, care se hraneste cu nectar si polen. Este foarte usor si are un stil de viata nespecific mamiferelor. Pana acum, nu s-a gasit vreo fosila asemanatoare oposumului, lucru ce face acest animal unic. Detalii »