No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Casa potrivită pentru hamsterul tău!

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-03-11
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Casa potrivită pentru hamsterul tău!
Odată cu achiziţionarea unui hamster, se pune problema căsuţei potrivite pentru o rozătoare. Există multe timpuri de căsuţe, ideale pentru un hamster. În cele ce urmează îţi vom da informaţii importante despre cele mai căutate şi cumpărate lăcaşuri pentru rozătoare şi accesoriile ce-i vor face viaţa mai palpitantă.

Tuburi din plastic, roţi, poduleţe, rampe şi scăriţe, construcţii din ceramică şi multe altele fac parte din categoria celor mai căutate accesorii pentru hamsteri.

Căsuţa - acvariu

Poţi folosi un acvariu din plastic sau sticlă pentru a-i amenaja hamsterului tău o casă primitoare. Un acvariu din plastic nu e la fel de greu precum unul din sticlă, se curăţă mai uşor însă are dezavantajul că se zgârie foarte repede.

Indiferent de material, acest timp de acvariu e indicat pentru persoanele care nu au timp să cureţe mereu după rozătoare. Resturile de mâncare nu vor fi aruncate în afara culcuşului iar podeaua ta va rămâne curată.

Casa potrivită pentru hamsterul tău!
Acvariu pentru hamster

Dezavantajul principal e faptul că nu se poate instala o roată pentru hamster. Desigur, există oricând posibilitatea unei roţi ataşate pe marginea acvariului însă nu garantăm că animalutul tău va fi mulţumit. O roată cu suport necesită mult spaţiu şi e mult mai potrivită decât una ataşată de vas.

Un alt aspect important al acvariului: trebuie să acoperi partea de sus astfel încât hamsterul să primească aer dar să nu poată ieşi. Sunt indicate aparatele de ventilaţie. De asemenea, nu uita nici de sistemul prin care animalul tău primeşte apă. Există sisteme facute să picure apa astfel încât hamsterul să nu răstoarne vasul cu apă.

Nu uita că hamsterii au trăit în medii deşertice aşa că evită pe cât posibil să-i instalezi un acvariu tern, fără loc unde să se poată ascunde sau săpa.

Cuşca

Odinioară, hamsterii erau ţinuţi în cuşti mari. Acestea sunt cele mai potrivite pentru un astfel de animal. Sunt construite în aşa fel încât hamsterul să nu poată ieşi printre barele de metal, au o formă pătrată sau dreptunghiulară iar podeaua e din plastic rezistent sau metal. La mare căutare sunt cuştile cu 2 nivele, cele care au labirinturi formate din tuburi de plastic. Nu lipsesc rampele sau mici cutii improvizate dându-i oportunitatea hamsterului de a explora spaţiul cuştii. Pe podeaua cuştii e bine să instalezi o roată şi rumeguş dar să nu fie din răşinoase.

Casa potrivită pentru hamsterul tău!
Cusca pentru hamster

Serie de tuburi

Unele cuşti sunt construite precum o serie de compartimente unite prin tuburi de plastic. Compartimentele rotunde sunt de evitat. Induc hamsterii în eroare când văd că nu au colţuri. Acest tip de căsuţă pentru hamsteri e greu de curăţat. Trebuie să te asiguri că tuburile care fac legătura între compartimente sunt suficient de largi pentru a-i permite animalului să treacă prin ele şi când a ajuns la maturitate.

Casa potrivită pentru hamsterul tău!
Cusca si tuburi pentru hamster

sursa imaginilor: www.spca.bc.ca, www.petsathome.com, www.hamster-palace.com

Participă la discuţiile despre rozătoare pe forum!


Tu ce zici?