No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Ingrijirea dihorului de companie

Dihorul este un animal salbatic infiorator: dimensiunile sale mici nu-l impiedica sa atace animale cu mult mai mari decat el. In vecinatatea gospodariilor, face adevarate ravagii: preferate sunt cotetele cu pasari, unde omoara deseori multe pasari sau sparge toate ouale, paguba fiind mult mai insemnata decat ar presupune nevoia lui de hrana. Detalii »

Capusele - un pericol pentru animalele de companie

Plimbarile cu animalutul nostru in aer liber il ajuta sa creasca fericit si sanatos. Chiar daca aceste plimbari sunt benefice pentru noi toti, trebuie sa fim atenti pentru sa mediu exterior poate ascunde atat de multe pericole pentru micutul nostru, printre care se numara si capusele. Detalii »

Pregateste-ti casa pentru un iepuras

Iepurasilor le place sa roada. Prefera locurile mici, intunecate. Sunt animale curioase. Ajunge sa stii aceste trei lucruri despre iepurii de casa si deja iti poti da seama ca, inainte de-a aduce unul acasa, trebuie sa ii asiguri niste conditii si sa iei niste masuri pentru a preveni eventualele „accidente”. Detalii »

Determinarea sexului la iepuri

La puii de iepuri, determinarea sexului poate fi foarte dificila. Explicatiile de mai jos iti vor fi de ajutor, insa cel mai bine e sa ai langa tine o persoana cu experienta, care sa-ti arate diferentele dintre masculi si femele.Detalii »

Toaletarea iepurasilor

La fel ca pisicile, iepurii sunt animale destul de pretentioase, care-si petrec o buna parte din timp curatandu-se. Pentru a-l ajuta la toaletare si pentru a te asigura ca nu inghite prea mult par, mai ales cand naparleste, pariaza blanita iepurasului tau macar o data pe saptamana. Daca are blana lunga sau ii cade mult par, periaza-l mai des. Afla cum trebuie ingrijiti iepurasii de companie! Detalii »

De ce iepurii de companie trebuie castrati/sterilizati?

Sterilizarea iepuroaicei inseamna efectuarea unei operatii de ovariohisterectomie prin se indeparteaza uterul si ovarele. Castrarea sau orhiectomia este operatia prin care se indeparteaza testiculele iepurelui. Detalii »

Cum sa alegi un iepure de companie

Iepurii pot fi animale de companie excelente. De obicei, sunt curati si pot fi invatati sa foloseasca litiera. Sunt animale interesante, docile, care interactioneaza bine cu oamenii si pot deveni dosebit de afectuoase. Detalii »

Cum inveti iepurele sa foloseasca litiera?

In salbaticie, iepurii elimina excrementele in afara vizuinilor in care locuiesc. De fapt, au un loc anume, undeva la capatul vizuinei, pe care-l folosesc atunci cand trebuie sa urineze sau sa defecheze. Oamenii au invatat sa profite de acest comportament instinctiv pentru a invata iepurasii de companie sa foloseasca litiera. Detalii »

Cum verifici daca animalutul pe care-l cumperi e sanatos?

Daca iti doresti un animalut, inainte de-a cumpara unul trebuie sa te gandesti la cateva aspecte. In acest articol, vei afla ce trebuie sa urmaresti atunci cand iti alegi un animal de companie, cum poti afla daca e sanatos si daca are o personalitate agreabila. Detalii »

Despre animalele mici

Urmatorul tabel ofera informatii privind durata de viata, greutatea, reproducerea si valorile fiziologice normale, la mai multe specii de mamifere mici. Detalii »