No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Ursul negru cu ochelari (Tremarctos ornatus)

Ultima modificare: 2010-09-29 | Data publicării: 2010-09-29
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Ursul negru cu ochelari (Tremarctos ornatus)
Ursul negru cu ochelari traieste in Muntii Anzi, in America de Sud (Argentina, Peru, Venezuela si Brazilia). Se hraneste cu fructe sau lastare, dar si cu insecte, mamifere mici si reptile. Este singurul supravietuitor dintre toate speciile de ursi ce traiesc in America de Sud si se crede ca acest fapt se datoreaza capacitatii sale de a se catara in copaci.

Ursul negru cu ochelari traieste in jungla si in padurile tropicale din Muntii Anzi, mai precis in zonele impadurite. E printre putinele specii care vaneaza in timpul zilei, majoritatea ursilor fiind animale nocturne.

Are dimensiuni medii, un adult obisnuit ajungand la inaltimea de 1,5 metri. Nu traieste intr-un teritoriu bine delimitat si pare sa se distanteze de alte animale mari sau de oameni. Cand intalneste oameni, nu are un comportament agresiv, ci mai degraba curios. Doar femelele cu pui devin agresive, atunci cand simt ca puii lor sunt in pericol.

urs negru cu ochelari
Urs negru cu ochelari

In ultimii ani, numarul ursilor cu ochelari a scazut drastic. Fermierii ii impusca, pentru ca se crede ca le omoara animalele din ograda. Astazi, specia e pe cale de disparitie. Despre vezica biliara a ursilor cu ochelari se spune ca are proprietati terapeutice.

  • Denumire stiintifica: Tremarctos ornatus
  • Clasa: Mamifere
  • Familia: Ursidae
  • Dieta: Omnivor
  • Marime: 1,5-2 m inaltime
  • Greutate: 130-200 kg
  • Viteza: 48 km/h
  • Durata de viata: 20-30 de ani
  • Stil de viata: Solitara
  • Culoare: negru, alb, gri
  • Caracteristici specifice: „ochelari" de culoare deschisa si gheare lungi
  • Specie pe cale de disparitie

Tu ce zici?