No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

S-a îmbătat cu prea mult... bambus!

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-03-27
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
S-a îmbătat cu prea mult... bambus!
Când fotograful Andy Rouse a plecat în căutarea unor gorile rare, nu s-ar fi aşteptat să le găsească atât de ... turmentate! Relaxate, chiar entuziasmate, gorilele de munte, animale rare, se delectau cu un cocktail savuros din bambus. În timp ce unele mamifere păreau doar încântate de aroma îmbietoare, altele prezentau mari probleme în a-şi menţine echilibrul!

"Nu e ca şi cum m-aş fi uitat la filmul "Gorillas in the Mist", era mai degrabă un spectacol cu gorile bete", a spus Rouse (43 de ani), care se află la a patra expediţie în munţii Virunga din Rwanda, Africa Centrală.

"Am auzit că uneori le place să se distreze în acest fel dar niciodată n-am văzut cu ochii mei. Era ca un tablou de familie unde cei doi adulţi au băut prea mult. Conducătorul grupului, un mascul imens numit Kwitonda, şi câţiva masculi mai tineri, erau complet ameţiţi. Nici nu se puteau ţine pe picioare. Unii alergau de jur-împrejur, sărind prin copaci, alţii stăteau jos într-o stare avansată de ebrietate. În mod normal, mănâncă multe ierburi, pentru a-şi trata mahmureala însă de data aceasta părea să le facă plăcere starea în care se aflau."

Inedita familie de gorile de munte trăieşte la o altitudine de peste 2500 de metri. În munţii din Rwanda trăiesc peste 380 de de astfel de gorile devenind faimoase după ce Dian Fossey a depus mari eforturi pentru conservarea mediului acestor animale.

S-a îmbătat cu prea mult... bambus!
Foto: Andy Rouse

În filmul Gorillas In The Mist se arată povestea acestor animale care au devenit pe cale de dispariţie din cauza distrugerii habitatului natural, braconieri şi diverse boli. Dian Fossey, care a militat pentru salvarea gorilelor, a fost ucisă în 1985 de braconieri. Pentru a continua munca acesteia, s-a emis o hotărâre prin care fotografii şi grupurile de vizitatori nu au voie să se apropie la mai mult de 6 metri de gorile.

"Am avut voie să stau în preajma lor doar o oră pe zi. A fost dificil să le fotografiez deoarece râdeam prea bine de ele.", a concluzionat Andy Rouse.

S-a îmbătat cu prea mult... bambus!
Gorila beata. Foto: Andy Rouse
S-a îmbătat cu prea mult... bambus!
Foto: Andy Rous

[sursa: dailymail.co.uk]

Intra pe forum si discuta despre gorilele petrecarete!


Tu ce zici?