No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Povestea lui Hasani, puiul de gorila

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-03-12
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Povestea lui Hasani, puiul de gorila
După 3 săptămâni în care au deliberat, îngrijitorii grădinii zoologice din San Francisco au dat verdictul: puiul de gorila se va numi Hasani! În limba Swahili acest nume se traduce prin "arătos". Puiul s-a născut în luna decembrie şi încă de la venirea sa pe lume a reuşit să atragă atenţia lumii.

Asemenea lui Knut, ursuleţul polar ce a furat inimile multor germani odată cu apariţia sa în public la grădina zoologică din Berlin, declanşând o adevărată isterie naţională în căutarea unui nume potrivit, şi puiul de gorila a stârnit interesul publicului american.

Pentru a aduce cât mai mulţi oameni la grădina zoologică din San Francisco, îngrijitorii sfătuiau vizitatorii să propună un nume de origine africană pentru micuţul animal. Fireşte că au existat şi oameni care au deviat de la idee şi au propus nume precum Gavin (după primarul din San Francisco) sau Sully.

Povestea lui Hasani, puiul de gorila
Hasani

Un juriu, format din conducerea grădinii zoo şi îngrijitori, a restrâns cercul de propuneri lăsând sarcina numelui pe "spinarea" tatălui.

Astfel, îngrijitorii au născocit un joc amuzant pentru ca Jonesy să aleagă numele fiului său: au ales 5 pepeni pe care i-au colorat şi cărora le-au atribuit câte un nume. Jonesy a avut o sarcină grea! După 5 minute în care s-a uitat mirat la pepenii coloraţi, a decis că tot mai bine arată cel verde.

Povestea lui Hasani, puiul de gorila
Jonesy, tata gorila

Aşadar, noua vedetă gorila va purta numele de Hasani!

sursa: http://latimesblogs.latimes.com

Intră pe forum şi discută despre mamifere exotice!


Tu ce zici?