No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

O familie de ruşi a adoptat o pisică pescar!

Ultima modificare: 2010-11-05 | Data publicării: 2010-01-19
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
O familie de ruşi a adoptat o pisică pescar!
Pisica pescar (Prionailurus viverrinus) face parte din categoria animalelor aflate pe cale de dispariţie din pricina pierderii habitatului natural. O familie de ruşi, însă, s-a gândit să ajute în felul său la perpetuarea aceste specii, adoptând un exemplar din Pisica Pescar. Din lipsa unor legi clare şi a unor sancţiuni dure, ruşii îşi achiziţionează cele mai exotice animale de companie: tigri, pitoni sau chiar aligatori.

În Rusia animalele sălbatice de companie nu reprezintă un pericol ci mai degrabă o etalare a valorilor exotice dobândite. Datorită faptului că legile ruseşti nu sunt atât de clare în privinţa căror animale ai voie să le ţii în casă, ruşii profită din plin pentru a se bucura de compania unor specii rare şi exotice: tigri albi, lei, pitoni şi aligatori. Nici măcar PETA, una dintre cele mai mari organizaţii ce se ocupă cu protejarea animalelor, nu poate interveni acolo unde nici poliţia nu are ce face.

 

 

pisica pescar

 

 

Aşa că nu de puţine ori am avut ocazia să vedem, pe internet ce-i drept, imagini cu ruşi care se plimbau pe stradă cu leoparzi. În imaginile de mai jos puteţi vedea viaţa unei pisici pescar alături de o familie modernă ce locuieşte într-un cartier select de ... blocuri.

 

Pisica pescar - Prionailurus viverrinus

 

Această felină face parte din categoria animalelor aflate pe cale de dispariţie din pricina distrugerii habitatului natural din estul Pakistanului, India, Nepal şi Sri Lanka. Se remarcă datorită blăniţei măslinii cu dungi gri şi pete închise, asemenea blănii leopardului sau Pisicii Leopard (Prionailurus bengalensis).

În funcţie de habitatul său, Pisica pescar poate avea diverse dimensiuni. Spre exemplu, un exemplar care trăieşte în India va măsura 80 de cm, plus coada- 30 cm, cântărind în jur de 12 kg, însă pisicile din Indonezia ating doar 65 de cm, coada de 25 cm şi cântăresc în medie 6 kg.

 

 

pisica salbatica si pisica de casa

 

 

Prionailurus Viverrinus are picioarele scurte, trupul musculos, compact, e un vânător înnăscut ce s-a adaptat excelent în locaţiile unde poate vâna... peşte. Din hrana sa zilnică mai fac parte diverse mamifere mici, păsări şi amfibieni. E adeseori întâlnită pe malurile râurilor, în mlaştinile de mangrove. Face parte din clasa felinelor ce adoră apa şi nu ezită să se ude pentru a-şi potoli foamea.

 

 

poze cu pisici salbatice

 

sursa imaginilor: http://www.theourworld.com/the-wild-russian-pet/


Tu ce zici?