No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Delfinul roz: noua senzaţie a turiştilor americani

Ultima modificare: 2013-01-14 | Data publicării: 2009-03-03
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Delfinul roz: noua senzaţie a turiştilor americani
Cel mai celebru delfin din lume, după Flipper, este Bottlenose, un delfin... roz! A fost descoperit în apele unui lac din Louisiana, Statele Unite ale Americii, şi de atunci a devenit atracţia zonei. Însă oamenii de ştiinţă trag un semnal de alarmă: prea multă faimă dăunează grav vieţii ineditului cetaceu.

Delfinul Buttlenose e defapt un delfin albino (are ochii roşii) a fost văzut pentru prima dată de către căpitanul unei şalupe, Erik Rue, de 42 de ani, în apele lacului Calcasieu.

Lacul e defapt un estuar cu apă sărată în interiorul continentului, poziţionat la nord de Golful Mexico, în sud vestul Statelor Unite ale Americii. Prima dată când a fost zărit delfinul inedit înota împreună cu alte 4 cetacee, inclusiv cu mama sa care nu-l scăpa din priviri.

"Am văzut un grup de delfini şi am observat că unul e mai deschis la culoare. Era cât de poate de roz! N-am mai văzut niciodată ceva asemănător. Culoarea persistă pe întreg corpul, ca şi cum adineaori ar fi ieşit de la vopsitorie. În privinţa sănătăţii, pare normal şi sănătos, singurul lucru anormal la el e culoarea pielii care e frumoasă, un roz incredibil de frumos.

Pentru că e roz din cap până-n coadă şi are ochii roşii indică faptul că e albino. Pielea pare fină, lucioasă, fără răni sau pete." a declarat Erik Rue pentru jurnaliştii de la The Telegraph.

 

Delfinul roz: noua senzaţie a turiştilor americani
Buttlenose - delfinul roz

 

"Am văzut cu ochii mei delfinul roz de cel puţin 40 sau 50 de ori de când l-am descoperit. Familia l-a acceptat aşa cum e, fără probleme. Pe măsură ce cresc, delfinii se îndepărtează de familie pentru a se hrăni sau juca dar mereu rămân în vecinătatea grupului alături de care au copilărit. În mod surprinzător, nu pare afectat în mod drastic de către mediul de viaţă sau de lumina soarelui, aşa cum ne-am aştepta având în vedere coloritul diferit al pielii sale. Însă uneori rămâne mai mult sub apă decât ceilalţi membri ai grupului", a mai adăugat Rue.

Regina Asmutis Silvia, un biologist în cadrul Societăţii pentru Conservarea Delfinilor şi a Balenelor, a precizat că delfinii roz sunt chiar mai rari decât cei albi: "N-am mai văzut niciodată aşa ceva, în toată cariera mea. E cu adevărat frumos dar oamenii, în special turiştii, ar trebui să fie mai precauţi cu delfinii. Ar trebui să-i respecte, să-i observe e la distanţă. Nu trebuie să hărţuim delfinii sau să-i urmărim de aproape. Deşi Buttlenose e roz, e defapt albino datorită ochilor roşii.

Albinismul e o afecţiune genetică prezentă de la naştere. Nu se ştie clar cum a moştenit acest delfin gena care duce la albinism."

sursa: the telegraph.co.uk

Intră pe forum şi discută despre acest subiect!