No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Animale cu marsupiu

Ultima modificare: 2010-08-27 | Data publicării: 2010-08-27
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Animale cu marsupiu
Dintre animalele cu marsupiu, ursul koala este cel mai intalnit. Totusi exista si alte specii la fel de interesante: pisica marsupiala, cartita cu punga si ursul marsupial. Multe din aceste animale sunt pe cale de disparitie.

Koala

 

Este unul din cele mai faimoase animale din Australia. Desi este numit ursul koala, exista o mare diferenta intre el si ceilalti ursi. Koala este un marsupial si se hraneste cu frunze de eucalipt, luandu-si apa din mancare. Are gheare ascutite si se poate agata si de cea mai neteda scoarta, catarandu-se pentru a ajunge la hrana. Femelele koala au doar un pui o data.

Denumire stiintifica: Phascolarctos cinereus

Raspandire: estul Australiei

Dimensiuni: pana la 85 cm lungime

 

Pisica marsupiala

 

pisica marsupiala

 

Exista sase astfel de specii . Majoritatea au corpurile subtiri si zvelte, ochi mari si blana cu pete. Traiesc in paduri si pe camp. Se hranesc cu soparle si pasari mici. Dasyurus viverrinus a disparut aproape in totalitate de pe continentul australian, gasind in Tasmania un ultim refugiu.

Denumire stiintifica: Dasyurus viverrinus

Raspandire: sudul Australiei, Tasmania

Dimensiuni: pana la 75 cm lungime, inclusiv coada

 

Ursul marsupial

 

urs marsupial

 

Are picioarele din fata puternice si gheare impresionante. Sapa vizuini de 30 m lungime, in care se odihneste ziua. Noaptea iese sa se hraneasca cu iarba si alte plante.

Denumire stiintifica: Vombatus ursinus

Raspandire: sudul-estul Australiei, Tasmania

Dimensiuni: pana la 1,20 m lungime

 

Cartita cu punga

 

cartita cu punga

 

Este unul din cel mai putin intalnite marsupiale din Australia deoarece traieste mai mult sub pamant si in zone izolate. Are blana matasoasa, galben-aurie, gheare lungi si un scut plat pe cap pe care-l foloseste ca sa impinga nisipul cand sapa. Poate sapa pana la o adancime de 2,5 m. Se hraneste cu insecte.

Denumire stiintifica: Notoryctes typhlops

Raspandire: nordul si centrul Australiei

Dimensiuni: pana la 20 cm lungime, inclusiv coada


Tu ce zici?