No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Doi pui de leopard chinez născuţi la o grădină Zoo din Paris

Ultima modificare: 2013-01-14 | Data publicării: 2009-01-20
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Doi pui de leopard chinez născuţi la o grădină Zoo din Paris
Un oficial al grădinii zoologice din Paris a prezentat presei şi implicit lumii, cele mai tinere vedete ale instituţiei: 2 pui de leopard chinez. Micuţele celebrităţi, denumite Wei (care se traduce prin "mare şi puternic") şi Xun ("rapid" sau "repezit") au şase săptămâni. Mămica lor e foarte grijulie motiv pentru care fotografii se înghesuie să imortalizeze momentul în care apar pe "scena" grădinii zoo.

Puii de leopard chinez au venit pe lume în data de 30 noiembrie şi sunt rezultatul unui program multinaţional de reproducere a acestei specii rare de leopard. Mama puilor, Orly, a fost adusă de la grădina zoologică din Berlin iar tatăl, Kitai, a fost adus din Salzburg.

Deşi au trecut mai bine de şase săptămâni de la naşterea puilor, oficialii grădinii zoologice din Paris nu au vrut să se grăbească în a anunţa public evenimentul fericit pentru a se asigura că atât mama cât şi odraslele sunt sănătoşi.

 

Doi pui de leopard chinez născuţi la o grădină Zoo din Paris
Mama Orly cu puiul de leopard chinez

 

Leoparzii chinezi, panthera pardus pe numele ştiinţific, trăiesc în munţii şi pădurile din nordul Chinei. Regimul lor alimentar cuprinde animale sălbatice inclusiv porci mistreţi, căprioare sau iepuri de câmp.

Directorul grădinii zoologice Jardin des Plantes din Paris, Jacques Rigoulet, a declarat reprezentanţilor presei că leoparzii se împerechează în mod normal în lunile ianuarie şi februarie atunci când femelele intră în călduri.

În cazul femelei Orly, aceasta l-a respins pe tatăl puilor, Kitai, la puţin timp după naştere. Ea va continua să îngrijească puii până când aceştia vor împlini vârsta de 3 luni iar Kitai îşi va vedea progeniturile dintr-o cuşcă separată.

În sălbăticie mai există doar 2500 de exemplare de leopard chinez în timp ce grădinile zoologice din Europa au în grijă 42 de astfel de feline.

Sursa: Associated Press/Fox News

 

Prima inregistrare cu puii de leopard chinez din Paris

 


Tu ce zici?