No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Leii din Africa, pe cale de disparitie?

Un studiu realizat recent de catre cercetatorii din cadrul Duke University din Statele Unite ale Americii aduce la lumina o realitate cruda: populatia leilor din Africa a scazut alarmant in ultimii 50 de ani, din cauza fermelor de crestere a leilor pentru trofee de vanatoare.Detalii »

Felinele mari ca animale de companie

Felinele mari precum leii si tigrii sunt animale care inspira veneratie si frumusete. Oamenii se simt intrigati cand aud de animale de companie ca tigri, lei sau rasi. Cum se comporta aceste feline mari in captivitate?Detalii »

Vaca de mare a lui Steller: animal disparut

Vaca de mare a lui Steller (Hydrodamalis gigas) a fost un mamifer marin ierbivor. In trecut era cel mai mare membru al ordinului Sirenia, ordin care mai include dugongul (Dugong dugon) si lamantinul (Trichechus spp). Initial, acest mamifer putea fi gasit in toata zona Pacificului de Nord, insa pana in 1741 a mai ramas o singura populatie, izolata in zona insulelor Komandorski, zona in care biologul Georg Wilhelm Steller a descoperit si descris acest ierbivor marin in urma unei expeditii conduse de Vitus Bering. Dupa 27 de ani de la descoperirea facuta de europeni, acest mamifer lent si usor de capturat a fost vanat pana la disparitie. Detalii »

Rechinul-balena ar putea fi mai mare decat am crezut pana acum!

Cel mai mare peste din lume, rechinul-balena, ar putea fi si mai mare decat am crezut pana acum. Biologii au descoperit cum pot masura cu exactitate aceasta vietate impresionanta! Detalii »

Evolutia balenelor

Desi sunt fiinte acvatice, balenele sunt mamifere care au evoluat din mamifere terestre. Sunt recunoscute pentru dimensiunea lor impresionanta si traiesc in mari si oceane din intreaga lume. Afla mai multe despre evolutia incredibila a balenelor! Detalii »

Rechinii

Oamenii au fost intotdeauna fascinati de rechini, mamifere marine ce constituie obiectul multor studii. Primul rechin a fost descoperit acum 420 de milioane de ani, inca inainte sa apara dinozaurii. Detalii »

Curiozitati despre Marele rechin alb

Cel mai mare peste pradator din lume este Marele rechin alb. Acesta traieste in adancurile apelor. Timp de 350 de milioane de ani traia acolo fara sa stie lumea de el. Dupa ce a fost descoperit, oamenii au devenit tot mai curiosi. Detalii »

Despre Delfinul Bottlenose

Delfinul Bottlenose traieste in raul Amazon si in afluentii acestuia, dar si in apele din Bangladesh, India, Nepal si Pakistan. Este o specie pe cale de disparitie. Se inrudeste cu delfinul chinezesc, care a disparut. Detalii »

Ursii polari, pe cale de disparitie

Ursii polari sunt o specie pe cale de disparitie datorita incalzirii globale. Temperaturile tot mai ridicate duc la topirea ghetii, in special in perioada lunilor de vara, atunci cand aceste animale sunt mai active. Detalii »

Ursul negru asiatic (Ursus thibetanus)

Ursul negru asiatic, cunoscut si sub denumirile  Ursus thibetanus, ursul negru tibetan, ursul negru himalayan sau ursul lunii, este un mamifer de talie medie, cu gheare ascutite si cu blana de culoare neagra. Prezinta un semn distinctiv pe piept, de forma literei „V”, de culoare alba sau crem, motiv pentru care, in unele zone, i se spune "ursii lunii". Poate fi intalnit in Afganistan, Pakistan, India de Nord, Nepal, Regatul Bhutan, Burma, Siberia de Sud din Rusia, Taiwan si Japonia. Detalii »