No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

El e Oscar si e cel mai batran porc din lume!

Ultima modificare: 2010-03-08 | Data publicării: 2010-03-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
El e Oscar si e cel mai batran porc din lume!
Conform Guinness Book of World Records´, Oscar este cel mai batran porc din lume. Mamiferul a implinit varsta de 20 de ani si, pentru a marca evenimentul, reprezentantii Guinness Book impreuna cu stapanii porcului, au organizat o petrecere mare.

La petrecerea aniversara de 20 de ani, Oscar a primit un lant special, pe care stapanii i-au gravat numele. Vecini, prieteni de familie, reporteri si chiar alte animale au fost invitate la marea aniversare.

Poate va intrebati cum au reusit stapanii lui Oscar tentatiei de a nu-l face carnati si toba de Craciun. Ei bine, aflati ca Oscar e un porc de companie, nu a fost crescut pentru carne desi este un porc Vietnamez. Stacy Kimbell si Terry Mackin impart o casa din Dallas cu Oscar, Ziffle (un alt porc de companie), doi porcusori de guinea si ... o pisica! Stacy si Terry au fost uniti de pasiunea comuna pentru porci!

oscar e cel mai batran porc din lume
Oscar pe vremea cand era puiut si acum, la 20 de ani. Foto: Stacy Kimbell

Cei doi americani s-au straduit sa-si dreseze porcii inca de la inceput. N-au avut voie in pat, pe canapea si nici sa manance piersicile de pe masa din gradina! Cu toate ca Oscar si Ziffle locuiesc sub acelasi acoperis, cele doua animale nu se inteleg. Au doua custi separate si mereu se iau la bataie daca unul trece pe teritoriul celuilalt. Desi au trecut mai bine de 10 ani de cand locuiesc impreuna, cele doua mamifere nu se suporta!

La cei 20 de ani, Oscar are artrita si urmeaza tratamente pentru a-i alina suferinta. Ca orice fiinta batrana, si acest porc a fost nevoit sa treaca pe un regim mai sanatos bazat pe fructe si legume. Pe langa deja cunoscutele preparate din dovleac, Oscar se rasfata cu piersici (amestecate cu ulei de masline), mere proaspete si nuci. Asemenea multor oameni, nici oscar nu sufera broccoli sau ceapa. Daca i se ofera salata ce contine si astfel de legume, mananca sosul de pe ele si arunca legumele!

Face baie saptamanal si, pentru a preveni craparea pielii, este uns cu o crema hidratanta.

Oscar, cel mai batran porc din lume!

Discuta pe forum despre recorduri cu animale >>>


Tu ce zici?