No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rase de oi: caracteristici

Daca te gandesti sa cresti oi, trebuie sa cunosti caracteristicile diferitelor rase. Unele au lana fina, de lungime medie, altele au firul lung. Exista rase de oi originare din Spania, Anglia, America, Franta sau Africa. Detalii »

Cresterea oilor

Ideea de a creste oi este atragatoare pentru multi fermieri amatori. Oile sunt usor de crescut mai ales in cadrul unei crescatorii mici, iar ingrijirea lor este simpla chiar si pentru un incepator. Copiii par, de asemenea, mai atrasi de animale decat de gradina cu zarzavaturi. Detalii »

Ingrijirea copitelor la oi

Oile sunt animale sensibile si sufera des de afectiuni ale picioarelor, ale caror cauza principala sunt copitele neingrijite si netaiate. De aceea trebuie sa-i faci controale in mod regulat. Detalii »

Bolile oilor si diareea

Oile pot avea diaree timp de mai multe zile. Aceasta poate fi un simptom al unei boli grave, precum infectia cu Salmonella sau poate trece de la sine, fara a afecta celelalte animale sanatoase. Parazitii interni, intalniti frecvent la animale, pot cauza, la randul lor, diaree. Detalii »

Hranirea iezilor

Pana la varsta de 4 luni, iezii primesc acelasi tip de hrana. Apoi, crescatorul trebuie sa selecteze iezii si sa-i separe in doua grupe: iezii crescuti pentru carne, ce urmeaza a fi sacrificati si iezii opriti pentru crestere. Detalii »

Reproducerea caprelor

Pentru crescatorii de capre, este foarte importanta cunoasterea elementelor de baza atunci cand vine vorba de ingrijirea animalelor. Procesul de reproducere a acestora necesita nu doar o grija sporita, ci si o vizita la medicul veterinar. Detalii »

Animale de curte: Capra

Capra este un animal fara prea multe pretentii: mananca orice, nu cauta compania altor animale sau a omului si se adapteaza foarte usor la mediu. Laptele de capra este foarte sanatos si a fost apreciat din cele mai vechi timpuri. Detalii »

Animale domestice: oaia!

Oaia este un animal domestic umil, pasnic, fara pretentii si suporta oamenii in jurul casei. Aceasta "masina automata de tuns iarba", este un mamifer necesar gospodariei omului, blana-i fiind pretioasa, iar mielul aproape nelipsit din meniul de Pasti al romanilor. Detalii »

“Capra care lesina” din Tenessee

Denumirea ne spune mult despre principala caracteristica a acestei capre de rasa. “Capra care lesina” se mai numeste si capra de carne din Tenessee, capra texana cu picior de lemn, capra incremenita sau capra panicata. Detalii »

O vacă Highland a născut o viţică albă!

Deşi ambii părinţi fac parte din rasa Highland, viţica este complet albă. Animalele din rasa Highland, una dintre cele mai cunoscute şi vechi rase de vite din Marea Britanie, sunt uşor de recunoscut datorită părului lung, aspru, roşcat şi prin prezenţa coarnelor lungi. Explicaţia veterinarilor pentru care viţica este albă e "o anomalie genetică". Detalii »