No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rechinul Pelerin

Rechinul pelerin este al doilea peste ca marime dupa rechinul balena. Rechinul pelerin (Cetorhinus maximus) este un peste care inoata incet si face parte din familia Cetorhinidae. Detalii »

Simturile si comportamentul lupilor

Simtul mirosului este relativ slab in comparatie cu cel al unor rase de caini de vanatoare; lupii pot simti mirosul de hoit de la 2-3 km. Din acest motiv nu prea reusesc sa prinda iepuri si pasari, cu toate ca le iau urma foarte repede. Lupii crescuti in captivitate pot sa isi dea seama ce au mancat ingrijitorii dupa miros. Detalii »

Dimensiunile si blana lupului cenusiu

Lupul cenusiu este cel mai mare membru in viata al grupului Canide, cu exceptia anumitor rase de talie mare de caine domestic. Greutatea si dimensiunea lupului cenusiu pot varia de la o zona la alta, avand tendinta de crestere proportional cu latitudinea. Detalii »

Cum arata lupul cenusiu?

Lupul cenusiu este un animal suplu, cu constitutie solida, cu toracele tasat si cu spatele incovoiat. Abdomenul este tras si gatul are multi muschi. Membrele sunt lungi si puternice, cu labe mici. Labele din fata au fiecare cate cinci degete, iar cele din spate au patru. Detalii »

Tigrul siberian (Amur)

Tigrul siberian (Panthera tigris altaica), cunoscut si sub denumirea de tigrul Amur, este cea mai mare felina din lume si din pacate, asemeni altor specii de tigrii, este pe cale de disparitie. Detalii »

Atacul unui leopard, surprins in fotografii socante!

In satul Prakash Nagar din Bengalul de Vest - India, un leopard a evadat dintr-un parc national a atacat localnicii. S-a dezlantuit o adevarat batalie, leopardul i-a sarit in spate unui paznic forestier! Detalii »

O maimuţă a furat o cameră foto şi s-a fotografiat!

A găsit o ocazie de a le arăta prietenilor ce poate, şi a profitat! Maimuţa a furat camera foto a unui fotograf şi a folosit-o pentru a-şi face o mulţime de portrete! Şi pentru că nu e o primată egoistă, maimuţa şi-a fotografiat şi suratele, să le arate ce ştie să facă! Detalii »

Furnicarul gigant (Myrmecophaga tridactyla)

Cunoscut si sub denumirea de furnicar urias, Myrmecophaga tridactyla este cea mai mare specie de furnicar. De altfel, este singura specie din genul Myrmecophaga. Traieste in America Centrala si de Sud, din Honduras pana in nordul Argentinei. Cercetatorii au descoperit fosile de furnicar gigant chiar si in nord-vestul desertului Sonora, Mexic. Detalii »

Lupul cenusiu: subspecii

Lupii se impart in doua mari categorii: "lupii nordici", care traiesc in America de Nord, Asia de Nord si Europa, si "lupii sudici", originari din Peninsula Arabica si sudul Asiei. Intre aceste doua subspecii exista diferente majore. Detalii »

Animale salbatice: Zebra

Zebrele, caii si magarii salbatici sunt ecvidee*, animale care se misca rapid pentru dimensiunile lor mari si au dinti facuti pentru a rumega si taia iarba. Corpul zebrelor seamana cu cel al cailor, dar coama lor este facuta din par scurt, ridicat, in capatul cozii au un smoc de par, iar blana lor este facuta din dungi albe si negre. Detalii »