No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 
Pe prima pagină

Felinele mari ca animale de companie

Felinele mari precum leii si tigrii sunt animale care inspira veneratie si frumusete. Oamenii se simt intrigati cand aud de animale de companie ca tigri, lei sau rasi. Cum se comporta aceste feline mari in captivitate?

Articole asemănătoare

Leii din Africa, pe cale de disparitie?

Un studiu realizat recent de catre cercetatorii din cadrul Duke University din Statele Unite ale Americii aduce la lumina o realitate cruda: populatia leilor din Africa a scazut alarmant in ultimii 50 de ani, din cauza fermelor de crestere a leilor pentru trofee de vanatoare.Detalii »

Relatia calaret-cal

"Nu exista legatura mai stransa decat cea dintre un cal si calaretul sau"- Robert Smith Surtees. Acest proverb ilustreaza relatia existenta intre un calaret si calul sau. Detalii »

Imaginea cailor in tara noastra

Respectul si dragostea fata de animale fac parte din educatia si firea umana. Ignoranta fata de suferinta animalelor este de condamnat si este obligatoriu sa luam masuri impotriva celor care ameninta viata animalelor si implicit a mediului in care traim. Detalii »

Rechinul Pelerin

Rechinul pelerin este al doilea peste ca marime dupa rechinul balena. Rechinul pelerin (Cetorhinus maximus) este un peste care inoata incet si face parte din familia Cetorhinidae. Detalii »

Vaca de mare a lui Steller: animal disparut

Vaca de mare a lui Steller (Hydrodamalis gigas) a fost un mamifer marin ierbivor. In trecut era cel mai mare membru al ordinului Sirenia, ordin care mai include dugongul (Dugong dugon) si lamantinul (Trichechus spp). Initial, acest mamifer putea fi gasit in toata zona Pacificului de Nord, insa pana in 1741 a mai ramas o singura populatie, izolata in zona insulelor Komandorski, zona in care biologul Georg Wilhelm Steller a descoperit si descris acest ierbivor marin in urma unei expeditii conduse de Vitus Bering. Dupa 27 de ani de la descoperirea facuta de europeni, acest mamifer lent si usor de capturat a fost vanat pana la disparitie. Detalii »

Simturile si comportamentul lupilor

Simtul mirosului este relativ slab in comparatie cu cel al unor rase de caini de vanatoare; lupii pot simti mirosul de hoit de la 2-3 km. Din acest motiv nu prea reusesc sa prinda iepuri si pasari, cu toate ca le iau urma foarte repede. Lupii crescuti in captivitate pot sa isi dea seama ce au mancat ingrijitorii dupa miros. Detalii »

Dimensiunile si blana lupului cenusiu

Lupul cenusiu este cel mai mare membru in viata al grupului Canide, cu exceptia anumitor rase de talie mare de caine domestic. Greutatea si dimensiunea lupului cenusiu pot varia de la o zona la alta, avand tendinta de crestere proportional cu latitudinea. Detalii »

Cum arata lupul cenusiu?

Lupul cenusiu este un animal suplu, cu constitutie solida, cu toracele tasat si cu spatele incovoiat. Abdomenul este tras si gatul are multi muschi. Membrele sunt lungi si puternice, cu labe mici. Labele din fata au fiecare cate cinci degete, iar cele din spate au patru. Detalii »

Porcul vietnamez

Porcul vietnamez poate fi un animal de companie excelent, insa ingrijirea acestuia necesita spatiu si o atentie deosebita. Iata cateva sfaturi despre ingrijirea porcului vietnamez. Detalii »

Cum sa previi ranirea membrelor calului?

Picioarele calului sunt cele mai fragile parti ale corpului sau. Proprietarii de cai incearca sa le protejeze de fiecare data cand calaresc sau cand lucreaza cu caii. Ce poti face astfel incat calul sa nu aiba probleme de acest fel? Detalii »