No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Viata animalelor din Malaezia e in pericol!

Ultima modificare: 2010-05-05 | Data publicării: 2010-03-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Viata animalelor din Malaezia e in pericol!
Speciile de animale amenintate au nevoie ca padurile din rezervatiile in care se afla, sa fie ocrotite. Defrisarea si distrugerea habitatului natural aduce dupa sine pericole pentru animalele care depind de mediul in care traiesc!

Taierea masiva a padurilor pune in pericol viata animalelor din Malaezia!

Din studiile aprofundate efectuate s-a dovedit ca in regiunea Terengganu, conducerea intentioneaza sa sacrifice 6.130 hectare de padure si sa defriseze o suprafata de 12.630 hectare, in vederea construirii a doua baraje hidroelectrice, cu toate ca pe acest teren se afla copaci al caror lemn este foarte rezistent si are valoare comerciala.
In rezervatiile impadurite Tembat si Petuang aflate in sud-estul Asiei, se afla cel mai mare lac artificial, Tasik Kenyir. In prezent se construiesc doua baraje, Puah si Tembat, din acest motiv are loc o puternica despadurire, inca din anul 2005. In acelasi timp, cele doua rezervatii gazduiesc unele din cele mai amenintate specii, cum ar fi tigrul malaezian si tapirul malaezian, care inca din anul 1972 sunt sub incidenta Legii ocrotirii animalelor salbatice, elefantul asiatic si foarte amenintatul rinocer de Sumatra. Din cauza despaduririlor masive, aceste specii devin si mai amenintate.

rinocer poze
Rinocer

 

De vina e omul!

Filmarile din satelit au dovedit ca taierile masive de paduri au dus la neglijarea totala a anumitor norme de asigurare a conditiilor pentru aceste animale. Din aceasta cauza, aproximativ 30% dintre elefantii de aici nu se pot hrani, malditele tinere ale copacilor gasindu-se tot mai greu. Acest conflict dintre om si elefanti duce la inmultirea necontrolata a acestora din urma. Neavand cu ce se hrani, distrug terenurile cultivate de localnici, ceea ce duce la posibile revolte locale.
Distrugerea padurilor duce si la eroziune masiva, ceea ce determina modificarea calitatii apelor. O specie de crap numita Kelah, care traieste doar in Malaezia, cu siguranta va scade ca numar de populatie. Aceasta nu va distruge doar ecosistemul, ci si turismul local si veniturile provenite din acesta. Sunt turisti care vin doar pentru a vedea in mediul sau natural acest crap unic in lume.


Tu ce zici?