No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Ce se intampla cu animalele fara stapan?

Ultima modificare: 2010-04-26 | Data publicării: 2010-03-24
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Ce se intampla cu animalele fara stapan?
Ce se intampla cu sutele de mii de animalute alungate, ratacite pe strazi? Le prind hingherii? Cum vor ajunge animalele maidaneze in familii iubitoare?

Nelinistea este justificata.

Majoritatea animalelor abandonate mor din cauza lipsei de hrana, unele dintre ele sunt prinse de plasele hingherilor pentru a primi asa-numita mantuire (moartea nemiloasa). Se intampla des ca animalul, in cautarea iesirii din cercul vietii fara sens, sa sfarseasca sub rotile unei masini.

Este cumplit si foarte dureros pentru un om sa vada animalele fara stapan care hoinaresc fara scop, fara a avea un acoperis deasupra capului. Situatia animalelor parasite este similara cu cea a oamenilor fara adapost. Dar diferenta consta in radacinile problemelor si eventualele solutii la aceste situatii.

Situatia oamenilor fara adapost este diferita, comparativ cu cea a animalelor. Omul ia deciziile voit, in functie de acestea ajungand in diferite situatii nefericite. Animalele sunt domesticite, oamenii le adopta in speranta de a obtine un profit. Ca rezultat al cresterii excesive a numarului lor, sute de mii de animale isi pierd valoarea, atat sentimentala cat si materiala. Omul are posibilitatea sa scape din situatia in care a ajuns prin luarea unor decizii responsabile si cu ajutorul plasei sociale, dar pentru animalele exploatate si "fara valoare" singura cale de iesire din aceasta situatie este moartea.

 

aLeCsSuTsa
Imagineaza-ti cum ar arata viata lui daca nu ar avea un stapan!

Multi oameni au devenit ignoranti fata de mediu, valorile naturii si ale habitatului (lumea exterioara). De aceea, in lupta sa pentru auto-realizare, omul nu mai are posibilitatea sa imbunatateasca lucrurile negative, sa rezolve problemele sau sa dea o mana de ajutor celor din jur. Doar o mica parte a locuitorilor acestei tari sunt sensibili fata de mediul inconjurator si iau in considerare acest element,  modificandu-si spatiul vital si luand masuri in aceasta directie. Printre ei se afla protectorii pasivi de animale, care sunt atenti prin actiunile lor, nu ajuta dar nici nu provoaca daune si protectorii activi, care si actioneaza.

De ce exista atatea animale abandonate?

Cauza este cresterea si reproducerea fara limita. Sterilizeaza-ti animalele de companie, deoarece fatarea de 1-2 ori pe an contribuie mult la cresterea numarului efectiv de vietuitoare, fapt care nu ajuta deloc populatia Globului!  Gandeste-te doar ca puii de caine nedoriti, pe care tu ii arunci in strada, vor ajunge maidanezii de maine care iti vor ataca familia pe strada, vor deveni animalele batute cu bestialitate de persoane fara niciun pic de mila.

Nu este indicata cumpararea animalelor vii doar pentru ca este la moda sau cu ocazia unor evenimente. Daca te hotarasti sa-ti iei un animal de companie, informeaza-te mai intai despre ce anume presupune acest lucru. Cresterea unui animal atrage dupa sine si cheltuieli materiale. Daca nu poti sa asiguri aceste cheltuieli pe o perioada indelungata sau nu ai timpul necesar sa-l ingrijesti corespunzator, gandeste-te foarte bine inainte si amana aceasta decizie.

 

an andreea
Si pisicile au nevoie de familii iubitoare!

Bani putini, rezultate slabe!

Adaposturile pentru animale sunt institutiile non profit care incearca sa remedieze problemele animalelor fara stapan. Ingradirea lor, ingrijirea (sterilizarea) lor si cautarea unor stapani noi se realizeaza intr-un mod uman. La nivel national se gasesc un numar foarte mare de animale fara stapan, care nu pot fi adoptate de catre adaposturile existente. Motivele principale sunt cele financiare. Daca simti ca poti ajuta, fa acest lucru in orice moment: nu ezita sa primesti animalute abandonate. Unele se comporta un pic ciudat: le e frica chiar si de mancare (tremura, urineaza brusc). Dar nu renunta! Aceasta situatie dureaza doar cateva saptamani sau luni, apoi se schimba totul spre bine.  Daca-ti iei un caine, acesta incepe sa aiba incredere in tine, integrandu-se perfect in mediul si viata ta cotidiana. Recunostinta animalului te va insoti mereu, pana la sfarsitul vietii sale. Este in interesul tuturor ca noul membru al familiei sa fie vaccinat antirabic, lucru obligatoriu prin lege. Cel mai bine este insa daca va fi si sterilizat.


Tu ce zici?