No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Carnea de pisică - o delicatesă în China!

Ultima modificare: 2013-01-14 | Data publicării: 2009-03-10
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Carnea de pisică - o delicatesă în China!
Aceasta este realitatea crudă! Chinezii dau bani grei pentru a manca la o masă carne de pisică pregătită cum doar bucătarii chinezi ştiu să o facă. Afacerile cu pisici vii, comercializate pe la spatele autorităţilor, au înflorit în provincia Guangdong, una dintre cele mai dezvoltate provincii ale Chinei. S-a ajuns atât de departe încât comercianţii au ajuns să fure pisicile din curţile oamenilor pentru a avea ce vinde patronilor de restaurante.

Dacă în România poliţia animalelor nu există decât pe hârtie, în China nu există o lege valabilă împotriva celor care fac rău animalelor! În urmă cu un an lumea occidentală a fost şocată de reportajele realizate de către reporteri străini în câteva provincii chineze, unde negustori locali omorau câini şi pisici pentru blana bietelor animale, pe care apoi o comercializau în ţări din "lumea bună".

pisici ucise in china

 

Animalele nevinovate erau ţinute în condiţii improprii, legate cu lanţ şi târâte prin zăpadă până la locul unde-şi găseau sfârşitul. Un scenariu terifiant, parcă scos dintr-un roman sadic!

În ultimele zile chinezii au reuşit să şocheze din nou! De data aceasta cu transportul de pisici vii care îşi găsesc sfârşitul în farfuria unui chinez care şi-a permis această delicatesă.

Felinele sunt transportate în cutii de lemn, înghesuite unele în altele, private de mâncare sau apă, şi transportate cu vaporul până în provincia Guangdong. Aici bietele animale sunt vândute, pe piaţa neagră, patronilor de restaurante care plătesc un sfert de liră pentru un kilogram de pisică.

Un reporter de la televiziunea SkyNews a încercat să realizeze un reportaj despre această afacere însă a fost ameninţată cu bătaia. De asemenea, reportajul a scos la iveală fapte incredibile: pisici de casă sunt furate şi vândute comercianţilor de pisici. Indiferent de rasă, vârstă sau culoare, orice pisică se nimereşte în drumul acestor oameni va avea parte de o soartă nefericită: va ajunge în farfuria unui chinez cu bani.

chinezii mananca pisici

 

În Guangzhou, capitala provinciei, gările sunt pline de astfel de transporturi venite de peste tot din ţară şi din lume. Multe cutii, aruncate unele peste altele, precum sacii de cartofi, din care se aud plânsetele unor mustăcioase nevinovate, fac parte din "decorul" sumbru ce te întâmpină. "Sunt mii de pisici, se aude cum plâng de pe platformă. Dealerii au trimis deja peste 5000 de pisici din această platformă. Asta doar în ultimele 3 zile.", a declarat un lucrător comercial pentru un cotidian chinez.

Imaginea de mai sus a fost realizată în data de 4 decembrie, 2008. În gara Nanjing, pe platforma cu numărul 5, se aflau, înghesuite în cutii mici de lemn, peste 1300 de pisici. Plânsetele lor se auzeau de la mare distanţă. Pentru a salva bietele feline, câţiva oameni miloşi au chemat autorităţile.

Însă, multe nu s-au putut face. Comercianţii au avut toate actele la zi iar poliţia nu a avut cum să intervină. Potrivi legilor chineze în vigoare, comercianţii trebuie să aibă acte valabile care dovedesc faptul că animalele au trecut printr-o inspecţie de sănătate şi nu sunt un pericol pentru viaţa publică. Aceste acte au fost emise e către un institut veterinar din provincia Jiangsu.

Supa din carne de pisică!

Din carnea de pisică se prepară o delicatesă numită "Shui Zhu Hua Mao", adică pisică fiartă de vie. Bucătarul paralizează pisica şi o aruncă într-o oală unde fierbe apă înainte de a o jupui de vie. După care se taie în bucăţi şi se prepară o supă!

Provincia Guangdong este faimoasă pentru cultura culinară. Potrivit unor statistici oficiale, aici se consumă anual peste 100.000 de pisici. În mentalitatea populară, carnea de pisică e benefică pentru sănătate, mai ales dacă e consumată iarna. Comercianţii de pisici vii din Muyang, provincia Jiangsu, au posibilitatea de a trimite câteva zeci de mii de pisici într-un singur transport.

 

friptura din carne de pisica
Chinezii considera carnea de pisica o delicatesa! foto: chinadaily.com

 

"Nu vorbim de o zi sau două în care furi sau prinzi pisici maidaneze. Să nu credeţi că doar un singur comerciant se ocupă cu aşa ceva. E o adevărată industrie", a declarat pentru un cotidian chinez un comerciant care a dorit să-şi păstreze anonimitatea.

Cei care prind pisicile reprezintă doar o verigă dintr-un lanţ puternic şi bine înrădăcinat în sistem. O singură persoană prinde în medie 20 de pisici pe noapte. Aceştia vând pisicile micilor comercianţi care apoi le vând la preţ mai mare adevăraţilor dealeri care se îmbogăţesc din această practică.

Voi mancati carne de porc, noi mancam carne de pisica!

Dacă pentru occidentali mâncarea din carne de pisică e un act de cruzime, mulţi chinezi sunt de altă părere. "Dacă mănânc preparate din carne de porc, vită, peşte sau pui, nu e un act de cruzime? De ce pisicile au alt statut? Toţi aceia care consumă carne nu au dreptul de a ne critica!".

Felul în care sunt tratate bietele feline, cum sunt lăsate să moară în cutii de lemn şi cum sunt jupuite de vii, sunt lucrurile ce şochează cel mai tare.

Să nu uităm că în urmă cu ceva vreme PETA protesta împotriva modului în care erau crescuţi şi sacrificaţi puii ce ajung ulterior delicioase preparate KFC.

Vă aşteptăm pe forum pentru a discuta despre acest caz cutremurător!

surse: animalsasia.org, skynews.com, zhongnanhaiblog.com


Tu ce zici?