No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Antilopa Vietnameza

Ultima modificare: 2010-05-05 | Data publicării: 2010-03-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Antilopa Vietnameza
Antilopa Vietnameza (adica saola) cu coarne lungi si incovoiate in spate este pe cale disparitie. Unul dintre cele mai misterioase animale din lume este in pericol din cauza capcanelor folosite de vanatori si braconieri.

Antilopa Vietnameza este pe cale de disparitie!

Aceste capcane nu sunt asezate sa prinda Antilope Saola (Pseudoryx nghetinhensis), deoarece aceste animale sunt aproape fara folos pentru localnici. Insa sunt foarte eficiente in vanarea tigrilor si a elefantilor foarte valorosi. Populatia antilopelor este foarte mica, nimeni nu stie exact cate exemplare au supravietuit de-a lungul anilor, in urma capcanelor. Poate cateva sute, dar este posibil sa mai fie doar cateva zeci.
In prezent nu exista vreo Antilopa Vietnameza in gradinile zoologice, pentru ca pastrarea lor in captivitate este extrem de dificila. Astfel, in cazul in care in salbaticie fiecare individ va fi ucis, nu va ramane nicio dovada ca aceasta specie a existat vreodata.

poze antilopa vietnameza
Antilopa vietnameza

 

Pentru supravietuirea antilopelor sunt necesari urmatorii factori:

  • eliminarea capcanelor braconierilor,
  • restrictionarea vanatului cu caini si aplicarea metodelor de urmarire mai avansate, cu care am putea cunoaste mai profund modul de viata ale acestor animale.

Traficul cu animale salbatice este a treia cea mai profitabila ramura de comert, dupa traficul de droguri si cel de fiinte umane. In 2005, 10 tari din Asociaţia Natiunilor din sud-estul Asiei (ASEAN) au semnat un acord legat de circulatia informatiei pentru a reduce comertul ilegal cu animale rare.
Antilopa Vietnameza nu face parte din acest comert ilegal, mai ales pentru ca animalul pana acum nu a fost cautat pe pietele ilegale. Din pacate, are acelasi habitat ca si animalele des vanate de braconieri, precum tigri, pisici salbatice, maimute, ursi si pangolini.


Tu ce zici?