No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Adoptă un câine, ajută un suflet nevinovat!

Ultima modificare: 2010-01-04 | Data publicării: 2009-02-27
(5/ 1)
Listează articol » Trimite articol »
Adoptă un câine, ajută un suflet nevinovat!
Problema câinilor maidanezi e delicată şi complicată. Cu toţii ne dorim străzi mai sigure, adăposturi curate şi decente. Dacă autorităţile nu se implică suficient de mult, nu înseamnă că trebuie să permitem ca problema câinilor fără stăpân să se transforme într-o tragedie.

Dacă doriţi să ajutaţi, să facem un bine comunităţii şi să salvăm suflete nevinovate de la o soartă crudă, puteţi dona 2% din veniturile dvs. completând acest formular. Odată completat îl puteţi trimite pe adresa: Bdul Dacia Nr. 51, AN52, et. 5, Ap. 17., Oradea. Mai multe informaţii la tel: + 40 359 407110, 0770 163663 sau prin email la: office@sosdogs.ro.

Despre SOS Dogs Oradea

În anul 2003 a luat fiinţă SOS Dogs Oradea. Organizaţia orădeană "Arca lui Noe" a contactat un om de bază în cadrul fundaţiei Dog Trust din Londra, pe Clarissa Baldwin, care împreună cu dl. Robert Smith de la Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari din Câmpina, au pus bazele unei organizaţii non profit care să se ocupe cât mai uman cu putinţă de câinii maidanezi din Bihor.

Dacă televiziunile ne-au arătat cât de cruzi sunt oamenii care ar trebui să protejeze animalele, SOS Dogs e un model pozitiv de urmat în acest domeniu.

Problema câinilor maidanezi se poate rezolva şi pe cale umană, fără a apela la metode crude. Câinii sănătoşi nu trebuie ucişi ci sterilizaţi, vaccinaţi şi adoptaţi de oameni iubitori de animale. Angajaţii organizaţiei răspund apelurilor municipalităţii dar si solicitărilor orădenilor, se deplasează pe teren, aduc animalele în adăpost unde sunt deparazitate, sterilizate şi vaccinate. Câinii care nu sunt adoptaţi sunt replasaţi pe teren, evitându-se zonele parcurilor, a şcolilor sau a mijloacelor de transport în comun.

Adoptă un câine, ajută un suflet nevinovat!
Echipa SOS Dogs Oradea

În prezent SOS Dogs îşi desfăşoară activitatea pe un teren de 15.000 mp situat în partea de vest a oraşului Oradea. Primăria oraşului a decis să concesioneze terenul pe o perioadă de 25 de ani. Costurile aferente acestui proiect depăşesc 400.000 de euro, între timp asociaţia extinzându-şi activitatea şi în alte oraşe ale judeţului Bihor.

Dacă în anul 2008 numărul celor care au sponsorizat această organizaţie a crescut considerabil, prin urmare veterinarii SOS Dogs sterilizând un număr de peste 10.000 de câini din Oradea şi alte localităţi din Bihor, anul 2009 a adus un buget auster odată cu multele ninsori.

Responsabilizarea populaţiei - Fiecare câine merită un stăpân!

Cu ajutorul d-lui Ray Griffin, al Dog Trust şi al doamnei Shirley Hill, Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari, au creat o revistă de educaţie menită a promova responsabilitatea oamenilor, în special a copiilor, faţă de animale. Revistele color, scrise în limba engleză sponsorizate de către Marchig Animal Welfare Trust, au fost împărţite copiilor şi profesorilor în diverse şcoli bihorene.

Principalul scop a fost conştientizarea problemei şi soluţionarea acesteia dar nu prin uciderea câinilor sănătoşi. Pe scurt: asumarea răspunderii pentru câinii pe care îi deţin.

Nu rămâne indiferent! Problema câinilor maidanezi e a noastră, a tuturor. Ignorând-o nu se va rezolva de la sine!

Intră pe forum şi află opiniile cititorilor!


Tu ce zici?