No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 

A mâncat o pasăre rară fără să ştie

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-02-23
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
A mâncat o pasăre rară fără să ştie
O prepelita, cunoscută si sub denumirea de pitpalac, dintr-o specie rară şi-a găsit sfârşitul în farfurie, pe post de friptura. Pasarea a fost fotografiată pentru prima şi ultima dată în cadrul unui târg de păsări în Filipine, au declarat experţii pentru National Geographic. Specia de pitpalac se găseşte doar în insula Luzon era cunoscută doar pe baza unor desene create după câteva specificaţii primite de cercetători.

Oamenii de ştiinţă au considerat această specie de pitpalac dispărută complet. O echipă TV, care realiza un documentar într-o piaţă, a filmat pasărea înainte de a fi vândută, în luna ianuarie, conform informaţiilor oferite de agenţia de ştiri France-Press.

A mâncat o pasăre rară fără să ştie
O imagine rara cu o pasare la fel de rara

Michael Lu, preşedintele Clubului Păsări Rare din Filipine, a declarat pentru agenţia de ştiri că nefericitul eveniment, în urma căruia pasărea a sfârşit în farfuria unui fermier, ar trebui să sensibilizeze opinia publică în privinţa şanselor de recuperare a acestei specii dar şi a altor păsări care sunt pe cale de dispariţie.

"Dacă aceasta a fost ultimul exemplar din această specie?", a ţinut să precizeze Lu.

Cu toate acestea, pitpalacul preţios face parte din clasa păsărilor timide care nu au nevoie să trăiască la casa omului, astfel că e foarte posibil să fie întâlnit şi în alte regiuni, fără ca noi să ştim.

sursa imaginii: nationalgeographic.com

♦Propune un cabinet veterinar, un crescător în care ai încredere sau un pet shop bun!♦


Tu ce zici?