No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Lectii de calarie

Ultima modificare: 2010-08-25 | Data publicării: 2010-08-25
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Lectii de calarie
Sunt cateva metode care te ajuta sa inveti sa calaresti. Oamenii au stiluri diferite de invatare; unii invata mai bine prin repetare, altii invata privind pe cineva facand un lucru, iar altii vorbind cu instructorul. Descopera metoda care ti se potriveste, dar nu uita ca poti invata multe si daca privesti lectiile altei persoane.

Cum sa inveti sa calaresti?

 

1. Observa care este cea mai buna metoda prin care poti sa retii si sa inveti noile informatii, apoi alege un instructor care e dispus sa te invete dupa metoda pe care o preferi. Poti sa inveti mai multe despre calarie daca ii privesti pe altii cum iau o lectie.

poza cal
Fa totul cu zambetul pe buze

2.  Acorda timp lectiilor de calarie si studiaza lectii ale altui calaret. Este de preferat ca acesta sa aiba aceeasi varsta cu tine si sa fie la acelasi nivel de performanta cu tine. Poti privi o lectie a unui calaret mai experimentat ca tine, dar care calareste acelasi cal ca si tine. Acest lucru te ajuta mult daca ai avut dificultati in coordonarea si controlarea calului. Poti sa-i ceri sfatul instructorului in privinta lectiilor pe care ar fi bine sa le urmaresti.

Mintea este un instrument puternic, fiind folosita in procesul de invatare, deoarece echitatia este considerata o activitate fizica majora. Profita de puterea mintii tale.

3. Uita-te la videoclipuri cu calareti buni, la spectacole sau la antrenamentele din arena. Nu incerca sa intelegi ce fac ei; lasa doar imaginea sa se imprime in mintea ta. Cand esti pe cal, inspira adanc si gandeste-te la imaginile care s-au imprimat in memoria ta. Nu te compara cu calaretul din imagine, doar calareste ca si cum ai fi acel calaret. Ai incredere in puterea mintii tale, fara sa incerci sa controlezi toate detaliile.


Tu ce zici?