No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 

Ce animal ne aduce noroc?

Ultima modificare: 2010-02-02 | Data publicării: 2010-01-29
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Ce animal ne aduce noroc?
Omul primitiv credea că moşteneşte puterea de la animalele pe care le vânează iar desenelor de pe peretii pesterilor, care reprezintă imagini despre vânătoare, le sunt atribuite puteri magice. În ceea ce privește latura suprestițioasă a omului, amuletele reprezintă anumite animale care investesc purtătorul acestora cu putere şi noroc. De aceea, simbolurile animale merită să fie folosite pentru că în fiecare zi ne invată din nou, ne dau încredere în sine şi putere si, după credinţele străvechi, ne protejează de orice rău.

Foarte multe religii au un animal sacru pe care îl venerează. Indienii, arabii, chinezii, ba chiar și africanii, sunt doar câteva din popoarele ce venerează o anumită ființă necuvântătoare. Asemănător, unele arte marțiale estice, Kung Fu spre exemplu, a luat mișcările animalelor ca bază pentru elaborarea gesturilor. Să vedem care sunt puterile şi magiile ce se ascund în simbolurile animalelor!

Ursul

Acest animal ce hibernează ne dă putere, ne învață să fim practici şi ne dă o lecție gratuită despre cum să trăiesti în singurătate.

amuleta cu urs

Bizonul

Un animal mare, puternic și neînfricat. Simbolul unei amulete cu bizoni ne dă curaj, putere, pentru a-ți atinge scopurile. De asemenea, este simbolul abundentei. Din păcate, în ultimii ani, bizonul a devenit simbolul mârlăniei la volan, cel puțin în România.

Fluturele

Această ființă delicată și frumoasă ne învaţă să fim pregătiți mereu pentru o schimbare, ne arată ce e dragostea, transformarea. Iar pentru un singuratic, prevestește apropierea unei relații.

Pisica

Ființă independentă, capricioasă și mereu pusă pe șotii, te învață despre magie și mister, arată percepţia despre realitate şi agilitate.

Șacalul

Deși acest animal are o reputație cam pătată, se spune că o amuletă cu șacal te învaţă cum să scapi dintr-o capcană şi modul în care să reîntorci la tine pe cineva care se comportă ieșit din comun.

Vaca

Animal domestic, venerat de indieni, te învaţă despre educaţie şi prosperitate (creşterea economică, beneficiile materiale). În cazul femeilor care cresc sau educă școlari, le indeamnă la răbdare. Iar cu cei mici, răbdarea e cea mai bună soluție în multe situații.

Câinele

Cel mai bun prieten al omului și adeseori, cel mai fidel companion de viață. Loialitatea şi dragostea necondiţionată a acestui animal sunt simbolurile cele mai reprezentative, în orice loc din lume te-ai afla.

amuleta cu peste

Delfinul

Un reprezentant al comunicării, armoniei și încrederii, debordând de o voioșie rar întâlnită printre animale, readuce copilul din noi.

Dragonul

Aduce fertilitatea şi înţelepciunea în viaţa noastră. Este și simbolul vieţii lungi şi a fericirii.

Vulturul

Acest animal prădător, adesea de temut chiar și pentru un om, este simbolul curajului infinit, al libertăţii şi al echilibrului.

Elefantul

Reprezintă simbolul forţei, inteligenței si loialității. Simbolul vieţii lungi şi al sănătății.

Peștele

Te pregăteste pentru viaţă şi perioade de tranziţie dificile. În multe culturi simbolizează și bani.

broasca de balta

Vulpea

Este reprezentanta deghizării, a lumii noi, un ilustru al puterii supranaturale. Vulpea este una dintre cele mai importante animale protectoare.

Broasca

Aduce abundență, fertilitate și este întruchiparea marii transformări.

Gândacii

Scarabeul şi buburuza (gărgărița), ne păzesc de pericole şi ne promit o mulţime de experienţe frumoase şi noroc în viaţă. Nici dragostea nu e uitată, o amuletă cu o găgăriță ți-ar putea aduce mult noroc în dragoste.

Inorogul

O amuletă ce reprezintă această figură mistică va veghea asupra săntătății noastre.

Scoica

Dă încredere şi curaj proprietarului său pentru a-și realiza visele.

Calul

Este simbolul libertăţii şi al voinței. În Tibet este şi simbolul bogăţiei şi al norocului.


Tu ce zici?