No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Animalele lui Michael Jackson

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-06-30
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Animalele lui Michael Jackson
De-a lungul carierei sale, regele muzicii pop, Michael Jackson, s-a afişat în videoclipuri (şi nu numai) cu o varietate de animale. Pe unele le-a adoptat, altora le-a dedicat melodii, cum a fost cazul şobolanului Ben, omagiat în piesa cu acelaşi nume. Michael avea numai 14 ani cand a înregistrat această melodie, devenind în scurt timp cel mai tânăr interpret ce a ajuns în topurile americane, în timp ce făcea parte şi din trupa The Jacksons.

Şobolanul Ben a fost primul animal de casă deţinut de Michael Jackson. Au urmat apoi alte vieţuitoare, pe care artistul le-a îndrăgit.

Bubbles - cimpanzeul

Animalele lui Michael Jackson
Coperta single-ului Ben. Sursa imaginii: flickr.com

Asemenea multor familii americane, si în familia Jackson au existat câţiva câini şi câteva reptile. Pe măsură ce excentricităţile lui Michael ieşeau la iveală, numărul vieţuitoarelor din casa starului creştea constant. În luna noiembrie a anului 1986 a fost lansată linia de jucării de pluş "Michael's Pets", inspirată după o parte din animalele de companie deţinute de artist: broaşte, iepuraşi, şerpi, struţi, girafe, lame şi, bineînţeles, Bubbles, cimpanzeul.

Bubbles a fost salvat în 1985 dintr-o clinică texană unde se efectuau teste pe animale pentru depistarea şi tratarea cancerului. Timp de câţiva ani, cei doi au fost nedespărţiţi. Michael şi Bubbles împărţeau aproape totul: de la toaleta privată a cântăreţului, la ceaşca cu ceai. Cimpanzeul i-a stat alături cântăreţului în perioada în care acesta a înregistrat albumul "Bad", cel mai de succes material discografic. Mai mult decât atât, Bubbles a învăţat paşii celebrului dans "Moonwalk", fiind alături de superstar în multe apariţii pe scenă sau ceremonii.

Animalele lui Michael Jackson
Michael Jackson si Bubbles

În momentul în care Prince Michael II s-a născut, Bubbles a avut un comportament agresiv faţă de noul născut astfel că a fost mutat într-un spaţiu destinat animalelor. Conform ultimelor informaţii apărute în presă, cimpanzeul trăieşte la Center for Great Apes, din Florida, alături de alte maimuţe deţinute de artist.

Pasiunea pentru ... tarantule!

 

Michael Jackson avea o pasiune pentru păianjeni, asemenea actriţei Katherine Hepburn, de multe ori fiind muşcat de arahnide. În timpul unui proces din 2002, artistul a şchiopătat în sala de judecată din cauza unei muşcături de păianjen. "Iubesc tarantulele dar nu pe cele mici", a explicat atunci Michael Jackson, arătând înspre piciorul său desculţ.

Neverland - ferma animalelor!

Animalele lui Michael Jackson
Neverland. sursa imaginii: nytimes.com

Cea mai faimoasă proprietate deţinută de Michael a fost cu siguranţă Neverland-ul. Întinzându-se pe o suprafaţă de 1000 de hectare, aici era locul ideal pentru colecţia de animale a familiei Jackson. Putem spune că regele muzicii şi-a construit o mini grădină zoo.

Pe lângă speciile rare de păianjeni, Neverland-ul a fost casă pentru un elefant, un leu şi alte animale exotice. De asemenea, au fost construite săli imense destinate jocurilor, un parc de distracţii cu un trenuleţ.

P.E.T.A s-a sesizat în cazul lui Michael şi, în luna ianuarie a anului 2006, a depus o plângere la autorităţile americane acuzându-l pe artist de rele tratamente asupra animalelor deţinute.

Starul a fost nevoit să părăsească ferma, pierdută în urma colapsului financiar, însă anchetele desfăşurate de inspectorii Departamentului de Agricultură nu au găsit motive de îngrijorare pentru animalele din grădina zoo de la Neverland.

Din păcate, Michael Jackson a mers rareori în vizită la ferma sa, preferând să trăiască pe ascuns în Bahrain, Europa şi Las Vegas. Ultima sa reşedinţă a fost Holmby Hills, lângă Los Angeles.

 

Ce se va întâmpla cu animalele lui Michael, după moartea sa?

 

Cei doi tigri, Thriller şi Sabu, şi-au găsit o casă în Tippi Hedren's Shambala, în Acton, nord de Los Angeles, cele 13 păsări Flamingo Chiliene au ajuns la o grădină zoologică din New Jersey.

Lisa Wathne, specialist în animale exotice, membră a organizaţiei P.E.T.A a declarat, pentru jurnaliştii de la L.A Times, că Michael Jackson a fost cel mai bun exemplu pentru care un om n-ar trebui să crească animale sălbatice pe post de animale de companie.

 

Turneul controversat


Mai mulţi activişti, ce militează pentru drepturile animalelor, au plănuit să boicoteze marea revenire pe scenă a celui ce a fost Michael Jackson. În presă au circulat zvonuri conform cărora artistul ar fi urmat să folosească animale exotice în concertele din turneu.

Conform unei surse anonime citată de cotidianul London Telegraph, artistul dorea să stârnească şoc şi controverse odată cu revenirea pe scena muzicală. "Speră să susţină cel mai mare concert ce a avut loc vreodată. Pentru secţiunea dedicată junglei, vrea să călărească un elefant African, de care să fie legate cu lanţuri de aur, câteva pantere. Mai mulţi papagali vor zbura pe lângă el. Dacă totul merge bine, va ieşi ceva nemaipomenit.".

Însă autorităţile aveau o cu totul altă părere despre acest concert. Craig Redmond, directorul Societăţii pentru Protejarea Animalelor din Captivitate, a emis un comunicat de presă în care condamna această idee: "Exploatarea animalelor în acest fel, e un lucru ce ţine de istorie, nu e ceva ce Michael Jackson ar trebui să facă. Ar fi un fel de circ - de altfel, o instituţie deloc pe placul britanicilor - şi facem apel la judecata sa dar şi la organizatorii turneului, să nu distrugă acest concert folosind animalele".

Dacă ar fi să dăm crezare zvonurilor, Michael ar fi plănuit o reinventare a spectacolului dedicat şoarecului Ben, intitulat Ben Hur live Show, planificat pentru sfârşitul anului 2009. Ar fi însemnat ca peste 100 de animale să fie pe aceeaşi scenă alături de artist. Controversele din jurul vieţii lui Michael Jackson vor continua mereu. A trăit o viaţă plină de spectacole, scandaluri, de momente emoţionante sau de linişte deplină. De-a lungul anilor a căutat dragostea necondiţionată oferită de animalele adoptate, singurele vietăţi ce nu l-au judecat şi condamnat.


Tu ce zici?