No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Am întâlnit şi pisici fericite: GramoCat

Ultima modificare: 2013-01-15 | Data publicării: 2009-07-07
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Am întâlnit şi pisici fericite: GramoCat
Dacă celebrul Mircea Albulescu se bucura de compania românilor fericiţi, noi ne bucurăm de prezenţa, măcar virtuală, a mustăcioaselor încântate de viaţa alături de stăpânii lor. V-o prezentăm pe GramoCat, o pisicuţă descurcăreaţă născută, probabil, în Bucureşti. În orice caz, e o pisică de capitală, colindând oraşul până în momentul în care şi-a întâlnit prietenii umani. Din octombrie 2006 ne sunt povestite aventurile (sau momentele sale de linişte) ale acesteia pe blogul Gramo.ro.

Românii şi responsabilitatea animalelor de companie

 

La începutul acestui an, autorităţile din Bucureşti au reuşit să-şi ridice în cap iubitorii de animale. Primăria capitalei a propus un proiect de lege prin care toţi posesorii de animale, care nu au drept de montă, sunt obligaţi să-şi sterilizeze sau castreze patrupedele. Motivul e simplu: menţinerea sub control a numărului câinilor maidanezi şi a pisicilor abandonate pe străzile din România.

Proiectul a stârnit adevărate controverse printre români, mari iubitori de animale. Însă mulţi nu au luat în vedere un lucru foarte important: toţi posesorii de animale sunt răspunzători de viaţa animalului de companie dar şi de cea a puilor rezultaţi. De aceea ne confruntăm cu o problemă acută a pisicilor maidaneze, dintre care puţine au norocul de a-şi găsi o familie iubitoare.

 

 

Am întâlnit şi pisici fericite: GramoCat
Miau! GramoCat model de poseta. Foto: gramo.ro

 

 

Din categoria "am întâlnit şi posesori responsabili de animale", în continuare vă prezentăm povestea lui GramoCat. I-am intervievat pe Gramo, în speranţa că vom afla lucruri nescrise deja.

GramoCat, o frumoasă pisicuţă tigrată din rasa comună, a apărut, ca din senin, într-o seară de toamnă. De îndată ce i-a văzut pe cei doi Gramo, nu i-a mai scăpat din priviri. În scurt timp, a fost adoptată de noii săi prieteni. Deşi mai degrabă am spune că felina i-a adoptat pe cei doi. S-a lăsat răsfăţată şi iubită, aşa cum i se cade oricărei mustăcioase.

Noii stăpâni i-au planificat o întâlnire cu medicul veterinar, pentru a elimina orice problemă de sănătate, cu atât mai mult cu cât GramoCat trăise o perioadă pe străzile Bucureştiului.

 

Pisica, oamenii şi ... curăţenia!

 

Am întâlnit şi pisici fericite: GramoCat
GramoCat la plimbare prin parc. foto: gramo.ro

 

Întrebaţi dacă au avut probleme legate de curăţenia şi ordinea locuinţei, cei doi Gramo şi-au lăudat mustăcioasa: "Pisica noastră e foarte civilizată. Nu îşi lasă hainele pe scaun, de exemplu. Chiar nu avem probleme cu ordinea şi curăţenia din cauza ei. De mică a fost educată şi nu cere din mâncarea noastră, nu se joacă cu lucrurile noastre. E foarte previzibilă, dar în acelaşi timp jucăuşă."

Deşi sunt posesori de pisici care considera că dacă felina nu iese niciodată din casă, nu are nevoie de vaccinuri şi nici de vizite la medicul veterinar, cei doi bloggeri nu fac parte din această categorie. "Gramo-cat stă destul de mult pe afară. Noi am dus-o la medic după ce am primit-o în casă. Avea paraziţi în urechi, paraziţi intestinali şi alţii externi."

 

GramoCat graviduţă! Ce facem cu puii?!

 

Am întâlnit şi pisici fericite: GramoCat
Minipisicutele GramoCat. Foto: gramo.ro

 

Chiar dacă pisica i-a bucurat cu 5 puiuţi frumoşi, Gramo nu s-au gândit nici măcar o clipă, să arunce animaluţele pe stradă. Aşa că i-au oferit, prin intermediul blogului, unor doritori de pisici.

"Nu ne-am pus problema abandonării puilor. La urmă, când rămăsesem cu un pui după care nu mai venea nimeni, chiar ne gândeam să-l păstrăm, deşi ne-ar fi fost cam greu. Până la urmă şi-a găsit şi el un stăpân". Pentru că plasarea unor pui de pisică în familii potrivite nu e un lucru uşor de făcut, stăpânii lui GramoCat au decis să o sterilizeze. Motivele? "Ne-ar fi fost greu să dăm alţi pui şi pentru că atunci când era în călduri miorlăia îngrozitor".

 

Ce facem cu pisica atunci când apare un copil în familie?

 

Familia Gramo s-a mărit cu un nou membru, Răzvan. În momentul în care un copil îşi face apariţia într-o familie unde există deja o pisică, multe persoane aleg să renunţe la felină, de frica eventualelor boli. Însă cei doi Gramo n-au făcut acest lucru. "Au fost persoane care ne-au sfătuit să renunţăm la ea. Nu am fi avut cui să o dăm, ne ataşasem de ea. Fiind o pisică foarte educată, riscurile să fie probleme între ea şi Razvan ni s-au părut foarte mici. În primele zile am ţinut-o mai mult afară, apoi s-au obişnuit unul cu celălalt".

La începutul acestui articol atrăgeam atenţia asupra responsabilităţii pe care trebuie să o aibă fiecare posesor de animale, indiferent de specie sau vârstă. Gramo, prin tot ceea ce au făcut pentru GramoCat, arată că românii pot fi responsabili atunci când vine vorba de animalele de companie. Dacă toţi românii care au o pisică sau un câine ar face la fel, probabil hingherii ar intra în şomaj ...


Tu ce zici?