No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Am întâlnit si Labradori fericiţi: Bliss

Ultima modificare: 2010-01-04 | Data publicării: 2009-01-21
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Am întâlnit si Labradori fericiţi: Bliss
Frumoasă, cuminte şi foarte sociabilă. Acestea au fost primele cuvinte care i-au venit în minte Dorei, posesoarea unei superbe femele din rasa Labrador. Bliss e una dintre cele mai fericite căţele, o rază de soare în casa stăpânei sale.

Bliss a venit pe lume în data de 8 aprilie 2005. Bunica ei a fost urmaşa lui Corbu, Labradorul fostului conducător comunist Nicolae Ceauşescu. Nici vorbă însă de regim totalitar sau fiţe de câine colonel. Bliss e una dintre cele mai sociabile şi cuminţi căţeluşe, ne asigură stăpâna.

Reporter Animăluţul.ro: Cum era Bliss puiuţul? Făcea multe năzbâtii, ronţăia lucruri, uita să se ceară afară? Cum ai reuşit să o înveţi să nu-ţi roadă mobila, spre exemplu, sau să nu facă alte prostioare?

Dora: În primele zile de când am adus-o acasă a făcut de câteva ori nevoile în casă însă, surprinzător, după câteva zile s-a învăţat minte şi se cerea mereu afară. Medicul veterinar m-a învăţat să o scot la plimbare, la început, din 3 în 3 ore şi de fiecare dată când făcea nevoile afară şi intram în casă o recompensam. În felul acesta a deprins obiceiul că nu e bine să facă pişu în casă dacă vrea recompensă. În timp am renunţat la a-i mai oferi recompense însă mereu o lăudam.

labradori la joaca in apa
Bliss si Tobi la joaca

 

În privinţa lucrurilor roase, să spunem doar că am schimbat locul CD-urilor după ce mi-a distrus câteva, m-am obişnuit să ţin telecomanda la înălţime, cărţile nu le mai lăsam prin pat sau pe fotoliu mai ales după ce am văzut apetitul lui Bliss pentru copertă. Ah, să nu uit că mi-a mai ronţăit câteva haine printre care o geacă şi chiar a deprins gustul cizmelor.

Da, a fost puţin ciudat cu un nou membru în casă dar am prins drag de ea încă de la început şi am fost destul de tare încât să o învăţ să se orienteze după stilul meu de viaţă.

Reporter Animăluţul.ro: Cum se comportă cu oamenii care vin în vizită, cu străinii de pe stradă, cu ceilalţi câini?

Dora: Labradorul e un câine foarte sociabil, atent, grijuliu şi deştept. Bliss e un exemplar superb care a învăţat de mică să fie prietenoasă, să iubească pe toată lumea. Când merg pe stradă cu ea mă bucur când oamenii o admiră şi vor să o mângâie. În raport cu ceilalţi câini, să spunem doar că e timidă şi se ascunde după mine atunci când e ameninţată.

Cu pisicile s-ar juca doar că felinele nu prea vor să se joace cu Bliss. :D

bliss catelusa labrador
Bliss

 

Reporter Animăluţul.ro: Ce înseamnă să trăieşti în casă cu un câine, cu un labrador superb asemenea lui Bliss? Cum o îngrijeşti?

Dora: În mod sigur e o schimbare dar una binevenită aş putea spune. Iubesc animalele! Mi-a schimbat rutina, dacă la asta te referi. Adică, până să o am pe Bliss, nu ieşeam la plimbare dimineaţa devreme.

În privinţa mâncării, pot spune că dacă ar fi după ea, ar mânca doar atât: carne şi carne! Însă, la recomandarea medicului veterinar, îi dau şi hrană uscată pentru căţei,  îi pregătesc supă de carne fără condimente şi altele. Asemenea oamenilor şi câinii pot deveni obezi de aceea e important ca un patruped să mănânce o dată pe zi şi să aibă apă în permanenţă la dispoziţie.

Pe Bliss am învăţat-o în felul următor: îi pun mâncare în castron şi dacă în decurs de o oră nu o mănâncă, atunci îi iau castronul cu mâncare şi îl înlocuiesc cu unul cu apă. A doua zi, la aceeaşi oră îi dau din nou de mâncare. Practic am obişnuit-o cu un program de alimentaţie, program care funcţionează foarte bine.

Cu băiţa nu avem probleme pentru că iubeşte apa. Îi place foarte mult să înoate şi să se bălăcească. În funcţie de sezon, îi fac baie după cum e vremea afară. Dacă e ploios şi noroios, atunci îi fac baie mai des şi întotdeauna îi şterg lăbuţele după ce venim de afară. Când e în călduri îi fac baie mai des.

O scot afară de 2 ori pe zi: dimineaţa şi seara însă mama mea o scoate mereu şi ziua la plimbare. Chiar dacă lucrez 9 ore pe zi, Bliss nu stă niciodată prea mult singură.

labradori jucandu-se in apa
Bliss si Tobi la joaca

labrador la expozitie de caini
Bliss si Dora


Tu ce zici?