No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

15 noiembrie - Ziua Steve Irwin

Ultima modificare: 2010-01-29 | Data publicării: 2009-11-13
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
15 noiembrie - Ziua Steve Irwin
Stephen Robert Irwin sau The Crocodile Hunter, s-a născut pe data de 22 februarie a anului 1962. A fost unul dintre cei mai celebri documentarişti ai televiziunii australiene, realizând emisiuni despre crocodili urmărite în lumea întreagă. Alături de soţia sa, Terry, a reuşit să pună bazele Australia Zoo din Queensland, un proiect finanţat de părinţii vânătorului de crocodili.

Steve Irwin şi-a dedicat viaţa salvării şi protejării animalelor. Succesul răsunător pe care l-a cunoscut datorită documentarului "The Crocodile Hunter", l-a ajutat să întemeieze grădina zoologică din Queensland unde oamenii pot admira câteva specii de animale rare în lume.

Deşi Vânătorul de Crocodili a fost răpus, în 4 septembrie 2006, de o pisică de mare în timp ce filma un documentar în apele Marelui Recif al Australiei, munca sa nu a fost uitată.

Ziua de 15 noiembrie este dedicată continuării şi promovării acţiunii începută de regretatul Steve Irwin, ziua în care pasionaţii şi iubitorii de animale sunt invitaţi să poarte haine de culoare Khaki în amintirea lui Steve, şi să sprijine financiar asociaţiile ce se ocupă cu protejarea animalelor.

 

Khaki nu e doar o culoare, e o atitudine!

 

Această culoare îndeamnă la adoptarea unei atitudini pozitive faţă de mediul înconjurător, a schimba în bine viaţa necuvântătoarelor.

Echipa de la Australia Zoo continuă munca începută de Steve Irwin încercând să ajute la salvarea animalelor aflate în situaţii periculoase. De fiecare dată când australienii văd pe cineva purtând o uniformă khaki înseamnă că acea persoană va face tot ce îi stă în putinţă pentru salvarea unui animal. Nu trebuie să fi Steve, Terri sau Robert Irwin pentru a face o diferenţă în viaţa necuvântătoarelor.

 

ziua steve irwin

 

Aşa cum viaţa noastră are un preţ, şi salvarea animalelor presupune eforturi financiare. Poţi ajuta prin:

Fiecare fiinţă are dreptul la viaţă!

În data de 15 noiembrie la Australia Zoo se organizează dineuri şi concerte cu scopul strângerii de fonduri necesare protejării animalelor. În anul 2008, în urma unui dineu la care au participat peste 400 de persoane s-a reuşit strângerea sumei de 100.000 de dolari.

 

Impactul lui Steve Irwin asupra tinerilor

 

În anul 2002 Terri şi regretatul Steve au pus bazele Wildlife Warriors, o iniţiativă menită a proteja animale pe cale de dispariţie precum tigrul, balenele sau Diavolul Tasmanian. Astfel că mai mulţi copii din Australia, Noua Zeelandă, Statele Unite ale Americii şi Hong Kong au fost numiţi "Tineri Ambasadori" ai Australia Zoo Wildlife Warriors având drept "mandat" atragerea de fonduri necesare grădinii zoologice şi colectarea de cărţi care vor fi donate mai multor şcoli din Tanzania.

Eve şi Ted, elevi de 10, respectiv 6 ani, au încercat să-şi convingă prietenii şi colegii de importanţa salvării animalelor. "Îmi place să ajut mediul. Împreună cu fratele meu strâng gunoaiele lăsate de alţi oameni pe plaja din Princetown, unde locuim", a mărturisit Eve pentru jurnaliştii unui ziar local australian.

Ted visează să devină medic veterinar când va creşte mare iar Eve are planuri mari în salvarea animalelor. Cei doi elevi vor organiza Ziua Steve Irwin în cadrul Princetown Recreation Reserve pentru a colecta fonduri. Dacă vrei să te implici în această acţiune, vizitează pagina oficială a evenimentului: SteveIrwinDay.org


Tu ce zici?