No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Jocuri pentru caini si copii

Ultima modificare: 2010-06-16 | Data publicării: 2010-05-05
(5/ 1)
Listează articol » Trimite articol »
Jocuri pentru caini si copii
Atat cainii, cat si copiii iubesc joaca. Iar distractia se dubleaza atunci cand se joaca impreuna. lata cateva jocuri simple de care copiii si cainele tau se pot bucura impreuna, intarind in acelasi timp si legatura dintre ei.

Jocuri pentru cei mici

  • De-a v-ati ascunselea: jocul clasic devine extrem de interesant cand este jucat cu un caine. Copilul tau poate sa ia jucaria preferata a cainelui sau o pune recompensa in mancare si o ascunde intr-o alta camera sau undeva afara, intr-o curte ingradita. S-ar putea sa fie nevoie sa tii cainele pana cand copilul a avut timp sa ascunda obiectul, astfel incat patrupedul sa nu il urmareasca imediat. Dupa ce copilul s-a ascuns, lasa cainele liber si incurajeaza-l sa il gaseasca. La inceput, spune-i copilului sa il ajute sa il gasesca strigandu-l. Imediat dupa ce cainele l-a gasit, acesta trebuie laudat, mangaiat si trebuie sa te joci cu el. Animalul va ajunge sa se poata juca fara a mai fi nevoie sa fie strigat.
  • poza caine
    Foto: http://www.flickr.com/photos/f_jean/1352381437/
    Orbeste: in acest joc, cainele gaseste un obiect, cum ar fi ceva de mancare, jucaria lui sau o minge. Pentru a initia acest joc, spune-i cainelui sa sada, sa stea culcat sau tine-l daca inca nu stie comenzile. Pune copilul  sa ascunda obiectul undeva unde cainele sa il poata vedea cand este ascuns, iar apoi spune-i acestuia sa il gaseasca. Cand patrupedul are succes, trebuie laudat, mangaiat, lasat sa se joace cu mingea sau jucaria. Dupa cateva astfel de incercari, obiectul va putea fi ascuns si in locuri mai putin vizibile.
  • Cainilor le place sa urmareasca si sa aduca diferite obiecte, inclusiv mingi, bete si jucarii. Daca ii iei o minge, asigura-te ca aceasta este destul de mica incat sa incapa cu usurinta in gura sa, dar nu atat incat sa se poata asfixia cu ea sau sa o poata inghiti. Pune copilul sa arunce mingea in timp ce ii spune patrupedului sa o aduca. In momentul in care cainele se intoarce cu ea, spune-i copilului sa dea comanda „lasa". Acesta va fi laudat atunci cand asculta. Trebuie sa ai grija ca fiul tau sa stie ca nu trebuie sa incerce sa ia premiul din gura cainelui pentru ca exista posibilitatea sa fie muscat. Daca nu vrea sa dea drumul la minge, arunca alt obiect, lucru care il va face sa lase ce avea in gura si sa fuga dupa noua tinta. Pentru inceput, ia o minge de fotbal sau oricare alt tip de minge, asigurandu-te ca este prea mare pentru ca animalul sa o poata lua in gura.

Tu ce zici?