No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Vincent - iepuraşul fără urechi!

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-01-20
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Vincent - iepuraşul fără urechi!
Încă din copilărie am fost informaţi că un iepure e un animal cu urechile lungi şi speriat chiar de propria-i umbră. Unul dintre miturile copilăriei a fost destrămat odată cu naşterea lui Vincent, un iepuraş fără urechi. Citeşte mai departe şi află-i povestea inedită!

Cine-ar fi crezut vreodată că soarta ne-ar fi dat să vedem un iepure fără caracteristica sa principală, urechile lungi?

Pentru John Haig (16 ani) lucrurile au părut simple: un porcuşor de Guinea a invadat spaţiul noii familii de iepuri. Ce altceva era să creadă când a văzut un animal asemănător iepuraşilor dar care nu avea urechi?!

 

Vincent - iepuraşul fără urechi!
Vincent si mama sa

 

Însă la numărătoare familia tânărul a constatat că de fapt presupusul "intrus" e un iepure care a avut nenorocul de a se naşte fără urechi. Sănătos tun, Vincent - denumit după faimosul pictor, Vincent Van Gogh care şi-a tăiat o ureche, mai are 10 surioare şi frăţiori.

"N-am mai văzut aşa ceva. E perfect sănătos exceptând faptul că nu are urechi", a declarat pentru The Daily Mail stăpânul iepuraşilor, John Haig.

Familia tânărului din Burn, North Yorkshire, se ocupă cu creşterea iepurilor de 5 ani. Micuţul Vincent a fost observat la 3 săptămâni după naştere când a ieşit din cuşcă la joacă, alături de ceilalţi frăţiori.

 

Vincent - iepuraşul fără urechi!
Vincent si John

 

În curtea britanicilor mai trăiesc în pace şi armonie un câine, o pisică, 12 porcuşori de Guinea şi câţiva peşti. Lipsa urechilor lui Vincent a fost atribuită unui defect genetic. Un alt motiv care ar putea explica fenomenul este că iepuroaica ar fi muşcat urechile puiului după ce s-a născut. E cunoscut faptul că femelele pot ataca puii după naştere dacă sunt stresate.


Tu ce zici?