No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Oradea - Amenzi de 500 de lei pentru cei care nu aduna după câinii lor!

Ultima modificare: 2013-01-15 | Data publicării: 2009-09-30
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Oradea - Amenzi de 500 de lei pentru cei care nu aduna după câinii lor!
Primăria municipiului Oradea a dat startul unei campanii de informare a cetăţenilor cu privire la amenzile usturătoare de care e pasibil orice orădean care nu adună excrementele lăsate de câinele său. Conform regulamentului postat pe siteul municipalităţii, accesul câinilor de companie în localurile publice, mijloacele de transport în comun, parcuri, magazine, părţile comune ale imobilelor, pe drumurile publice şi căile de acces, este permis numai dacă aceştia poarta botniţă şi sunt ţinuţi în lesă sau ham.

În Oradea există deja un parc pentru căţei, alte 2 fiind deja în lucru, în cartiere diferite ale oraşului. Parcul pentru câini din Parcul Liniştii, zona Olosig, este prevăzut cu spaţiu delimitat unde câinii se pot juca în voie şi unde sunt amplasate coşuri speciale pentru aruncarea mizeriilor lăsate de patrupede.

Ar fi stupid să pretindem că odată cu amplasarea parcurilor pentru câini nu vom mai găsi excremente de animale pe stradă. Să nu uităm de câinii maidanezi care-şi fac nevoile prin parcuri şi pe străzi - deşi în Oradea numărul acestora s-a diminuat simţitor datorită asociaţiei SOS Dogs - şi să nu uităm posesorii de animale de companie care nu adună resturile lăsate de patrupedele proprii.

Putem doar spera că amenzile usturătoare aplicate orădenilor iresponsabili ce cresc animale de apartament să le dea de gândit unora care, de jenă probabil, nu curăţă în urma câinilor.

 

 

amenzi pentru caca de caine

 

 

Boli transmise de la câine la om

 

Deşi majoritatea bolilor ce afectează un câine nu se transmit la om, există anumite bacterii care pot ataca şi oamenii, în special copiii. Ascaridioza sau limbricul se transmite prin fecale infestate cu viermele cilindric Ascaris lumbricoides. Odată ce a ajuns în intestinul subţire, se dezvoltă afectând organele interne. Dacă afecţiunea nu e tratată, se poate ajunge şi la deces.

Pentru a preveni răspândirea unor astfel de boli rudimentare într-o societate civilizată, soluţia e menţinerea unei curăţenii depline, adică deparazitare internă şi externă periodică, vaccinare conform normelor legale şi strângerea excrementelor lăsate de animalul propriu.

În România nu toţi posesorii de animale de companie îşi vaccinează patrupedele, pe motiv că nu au nevoie deşi există legi care atestă obligativitatea imunizării.

Dacă un câine de companie nu este vaccinat şi nici nu i se efectuează deparazitări periodice, acel câine poate deveni un pericol la adresa copiilor, a bătrânilor şi a persoanelor cu sistem imunitar slab.

 

Oradea nu e o scrumieră!

 

Lansată sub sloganul "Oradea nu e o scrumieră!", campania recent lansată de Primăria Municipiului Oradea are în vedere informarea cetăţenilor cu privire la pericolul pe care îl reprezintă excrementele lăsate de animalele de companie şi cât de periculoase sunt pentru copii gunoaiele aruncate în spaţiul public.

Vrei să afli ce se mai întâmplă în lumea animăluţelor? Abonează-te gratuit la newsletter!


Tu ce zici?