No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cele mai frumoase poze cu animale

Ultima modificare: 2010-01-24 | Data publicării: 2010-01-24
(5/ 1)
Listează articol » Trimite articol »
Cele mai frumoase poze cu animale
Una dintre prestigioasele competiții internaționale ce premiază Cele mai frumoase poze cu animale sălbatice este Wildlife Photographer of the Year. Concursul se adresează tuturor fotografilor amatori sau profesioniști care imortalizează cele mai fascinante imagini din natură. Natural History Museum și BBC Wildlife Magazine sunt cele două instituții ce recompensează, de 46 de ani încoace, fotografiile câștigătoare.

Cum și când se organizează concursul Wildlife Photographer of the Year?

Prima competiție fotografică a fost organizată în 1964 de către revista Animals, actuala revistă BBC Wildlife Magazine. Început inițial ca un mod de a scoate în evidență frumusețea și diversitatea naturii, concursul s-a adresat publicului britanic, de-a lungul anilor devenind internațional odată cu incheierea unui parteneriat cu Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Pentru fotografii amatori dar și pentru cei profesioniști, participarea la acest concurs e un prestigiu. Premiile sunt substanțiale însă recunoașterea internațională depășește adeseori beneficiile materiale. Premiul cel mare este de 10.000 de lire sterline, restul categoriilor fiind recompensate cu suma de 500 de lire sterline pentru locul 1 și 250 de lire pentru al doilea clasat. Există și un premiu special in sumă de 1000 de lire. În fiecare an mii de fotografi, din 94 de țări, participă la Wildlife Photographer of the Year în speranța atingerii recunoașterii supreme. Participanții pot opta pentru diverse categorii, precum: animale sălbatice, faună și floră, mamifere marine, locuri sălbatice, alb și negru. Există chiar o categorie specială destinată tinerilor sub 17 ani.

Ceremonia în cadrul căreia se decernează premiile competiției are loc în luna octombrie a fiecărui an, în incinta Muzeului de Istorie Naturală din Londra. Mai apoi, toate imaginile câștigătoare pentru fiecare categorie sunt expuse publicului în cadrul unui turneu mondial, milioane de persoane bucurându-se de Cele Mai Frumoase Poze Cu Animale.

Cele mai frumoase poze cu animale, ediția anului 2009

Anul 2009 a fost marcat de un incident: imaginea ce a câștigat competiția, realizată de José Luis Rodríguez (Spania), a fost descalificată după ce s-a aflat că a fost realizată cu un lup siberian dresat să facă diverse trucuri. Deși Jose Luis Rodriguez a negat acuzațiile, premiul i-a fost retras.

Câteva dintre cele mai frumoase imagini câștigătoare:

Yellowhammers de Ferguson Gill (Marea Britanie) - fotografie declarată câștigătoare după retragerea premiului deținut de Jose Luis Rodriguez.

pasari certarete

Premiul pentru Specii pe cale de Dispariție:

jaguar
Privirea Jaguarului - Tom Schandy, Norvegia

pinguin
Pe urmele oamenilor - Robert Friel, Marea Britanie

Premiile pentru cele mai bune fotografii realizate de copii:

pescarus
Imbaierea pescarusului - Ilkka Rasanen, Finlanda. 10 ani.

sarpe mananca soparla
Moarte intima - Miles Konzo Kooren, Olanda. 11-14 ani.

leu salbatic
Leul Satul - Marc Slootmaekers, Belgia. Categoria: Portretele animalelor

Competiția anului 2010 a început deja. Înscrierile au loc până în data de 5 martie 2010. Pentru mai multe imagini câștigătoare în cadrul concursului anului 2009, te invit pe siteul oficial al Wildlife Photographer of the Year.


Tu ce zici?