No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 

A început vânătoarea de foci în Canada

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-03-24
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
A început vânătoarea de foci în Canada
În ciuda oricăror proteste venite din partea membrilor Uniunii Europene, oficialii canadieni au venit în apărarea vânătorilor de foci motivând că această vânătoare anuală, devenită o tradiţie, ajută la supravieţuirea unor comunităţi izolate de pe teritoriul Canadei.

Activiştii pentru drepturile animalelor susţin că vânătoarea este crudă, că e foarte greu de monitorizat modul în care bietele animale sunt ucise şi pe deasupra, decimează populaţia de foci. Însă vânătorii de foci precum şi Departamentul Canadian pentru Pescuit au precizat că tradiţionalul eveniment se desfăşoară în condiţii umane. Toţi banii ce rezultă din această vânătoare sunt folosiţi pentru ajutorarea unor comunităţi izolate din Canada.

A început vânătoarea de foci în Canada
foto: GETTY

"Oamenii au impresia că noi luam puii de focă, ne jucăm cu ei şi apoi îi jupuim de vii. Acest lucru e complet fals", spune Gail Shea, Ministrul pe probleme de pescuit şi mediu. "Acum a fost implicată şi populaţia continentului european şi s-a ajuns la tot felul de implicaţii politice. Fireşte, politicienii încearcă să răspundă aşteptărilor electoratului.", a mai precizat Shea. Fără această vânătoare anuală nu s-ar putea controla populaţia focilor, care ar depăşi 5.6 milioane de exemplare.

Cea mai mare vânătoare de mamifere a fost descrisă ca fiind "inumană" de către o comisie din cadrul Parlamentului European, care susţinea un proiect prin care să se interzică importul de carne de focă în toate statele membre ale Uniunii Europene.

A început vânătoarea de foci în Canada
foto: GETTY

Numai în 2006 U.E a importat blănuri, carne şi ulei de focă în valoare de 5.5 milioane de dolari din care doar Germania a importat produse de focă de peste 1.6 milioane de dolari. Pieile de focă sunt vândute în state precum Norvegia, Rusia şi China, fiind folosite la fabricarea hainelor.

A început vânătoarea de foci în Canada
Foto: Reuters

Conform normelor în vigoare, vânătorii se asigură că animalele sunt moarte, împuşcându-le, în momentul în care le jupoaie de piele. De aici şi sângele împrăştiat pe gheaţă.

A început vânătoarea de foci în Canada
Foto: Reuters
Puii de focă ce încă au puful alb pe ei, adică au între 10 şi 21 de zile, sunt protejaţi de lege, vânătorii neavând voie să-i vâneze!

Discută despre acest subiect şi pe forum!


Tu ce zici?