IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

 
Reply to this topicStart new topic
> Povesti cu si despre pisici, scrise de noi sau de autori cunoscuti
liliana
mesaj Sep 3 2009, 05:38 PM
Trimis la #1


Admin
***

Grup: Animalutul
Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223Va prezint povestea lui Bot, motanelul nazdravan. M-a cucerit povestioara lui:

CITAT
Boţ se născuse într-o seară de iulie. Fusese al patrulea născut şi singurul pisoi dintre cei cinci nou-fătaţi de către doamna Anastasia, pisica pe jumătate birmaneză a familiei Tache. Doamnă e cam mult spus, avînd în vedere vîrsta fragedă a elegantei feline cu sînge albastru. Era mai degrabă o domnişoară, abia ieşită din adolescenţă, fiind născută cu un an mai devreme şi cam în aceeaşi perioadă. Poate puţin mai devreme, înainte de celebrarea solstiţiului de vară. Dar nu despre tinereţea noii mame este vorba aici şi nici despre iubirea înfiripată între ea şi bătrînul pisoi-vulpoi al curţii, Angelo, un adevărat Don Juan pisicesc al întregului cartier. Aşa că să revenim la Boţ.

Încă din primele ore ale existenţei sale, se remarcase prin aspectul diferit. Nu semăna cu nici una dintre surorile sale. Blana sa era de o culoare cenuşie. Un cenuşiu asemănător cu cel al unei bucăţi de cărbune. Analogia aceasta fusese făcută imediat după naştere de către tatăl său, Angelo, pasionat de forma şi culoarea cărbunilor folosiţi pentru grătar de către familia Tache.

[...]

Cu un tată recunoscut pentru inteligenţa şi erudiţia sa, micul ghemotoc cenuşiu nu avea cum să nu îi semene. Încă din primele săptămîni ale vieţii, Boţ se dovedise un pisic năzdrăvan. La 2 săptămîni îşi manifestase interesul pentru lectură. La o lună învăţase deja să citească. Peste încă patru săptămîni lecturase toate cărţile din podul casei, îngălbenite de trecerea timpului. Basmele lui Andersen şi povestirile fraţilor Grimm îi captaseră atenţia în mod special, hrănindu-i imaginaţia, iar manualele de algebră şi geometrie îi sădiseră în micul cap blănos gîndirea logică. În plus, manualele de biolgoie, anatomie, istorie şi geografie îi furnizaseră o imagine de ansamblu a lumii din care micul său spaţiu vital făcea parte. În pragul începutului de an şcolar, Boţ nu mai avea ce să studieze în podul încă încins de soarele verii tîrzii. Toate volumele fuseseră sorbite de mintea avidă de cunoaştere a micului pisoi, căci motan încă nu-l putem denumi la vîrsta de două luni.

După vreo două zile petrecute pe covor, în camera Simonei, fiica de opt ani a soţilor Tache [...], Boţ nu mai avea astîmpăr. Simţea că-i explodează micul căpşor, dacă nu îl alimenta cu lecturi. Bănuia că sînt atîtea informaţii de care el era străin, că universul în care îşi trăise primele luni de viaţă era atît de mic, iar după poarta roşie metalică îl aşteptau minunile lumii. Şi în timp ce lîncezea pe covorul gros, la picioarele Simonei, în lumina soarelui blînd de septembrie şi încercînd să joace rolul unui pisic normal, un dor de ducă îl cuprinse. În următoarele zile îşi plănui pe îndelete evadarea din curtea cu ziduri înalte. Fiind încă un pui de motan, cu greu putea să escaladeze gardul săsesc ce îi îngrădea libertatea. Ar fi putut să aştepte vreo cîteva săptămîni pînă ar fi căptătat putere suficientă în lăbuţele sale cenuşii. Dar după cum ştim, tinerii fac de multe ori alegeri neraţionale. Iar micul Boţ este o dovadă că pisicii nu sînt cu mult diferiţi de adolescenţii umani, în privinţa păcatelor tinereţii.

Alegerea sa fusese întărită şi de o discuţie între soţii Tache, surprinsă de Boţ într-o seară ......


citeste continuarea povestii lui Bot: http://alphablog.ro/2009/nazdravanul-bot/


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liliana
mesaj Mar 15 2010, 04:47 PM
Trimis la #2


Admin
***

Grup: Animalutul
Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223Am primit la redactie povestea unui pisoi portocaliu ce aduce mult cu ... Garfield! O voi impartasi cu voi, pozele cu micutul motan sunt senzationale!

CITAT
O dorinţa veche a sotiei mele s-a indeplinit in luna septembrie a anului 2008: o doamna care locuieste pe strada noastra - care conduce un Studio de Opera - ne-a daruit un pisoi roscat dragut si care a primit numele de Penge, la recomandarea fiicei noastre Vali.
S-a sfarsit autocratia lui Mirci (n.r: primul motan, alb, al familiei), acest roscat maruntel incet preia controlul asupra "tatalui". Este ca focul, se baga ca musca in lapte. Penge este adorabil!

Fisier Atasat  penge_motanelul_portocaliu.jpg ( 228.52k ) Numarul de Transferari: 0


Uneori, Mirci, ca un motan cu experienta, ii pocneste cate o palma parinteasca daca Penge este prea obraznic, dar s-au obisnuit bine unul cu celalalt, doar cainele nostru de cincisprezece ani, Brutus, nu e prea incantat de prezenta micutului intrus, astfel - deocamdata- daca Penge este afara, Brutus este inauntru, si invers...

Fisier Atasat  motani.jpg ( 113.98k ) Numarul de Transferari: 0


Fisier Atasat  pange_la_joaca.jpg ( 197.14k ) Numarul de Transferari: 0


Si Penge isi iubeste burta, adica ii place sa manance, dar atat de mult alearga in curtea mare si in gradina, incat arde orice exces de grasime.
Astfel traim noi cu cele doua pisici, cu un caine destul de batran si credincios cu un cocos guraliv si doi pesti aurii in localitatea Dunakanyar, Ungaria.

Fisier Atasat  motanii_jucausi.jpg ( 128.09k ) Numarul de Transferari: 0


pozele sunt realizate de Ketykó István, Ungaria, fiind si autorul randurilor de mai sus.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj
Trimis la #


Google Ads

Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

 RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 9th December 2016 - 09:22 PM

Stiri animale

Cabinete veterinare

Poze animale

Discutii despre animale