IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Pisica urineaza prin casa! Ce sa fac?, probleme de comportament felin!
liliana
mesaj Nov 18 2010, 05:07 PM
Trimis la #1

Admin

Grup: Animalutul
Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Ce e de facut atunci cand pisica urineaza prin casa?

Inainte de a prinde pisica si de a o invata ca nu e voie (de altfel, nu lovi pisica in acest caz!), cauta motivul pentru care pisica a urinat in afara litierei.
Pisica mea a urinat de 2 ori intr-un lighean (pentru ca exact atunci eu ii curatam litiera si nu avea unde sa faca) si o data pe fostul sau culcus din camera pe care pusesem din greseala un sac de dormit. Pisica, nestiind ce e, l-a marcat!
Dar acestea au fost exceptii si am realizat greselile facute.

Voi cum va descurcati cu pisica si litiera?

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
valentina
mesaj Nov 23 2010, 01:48 PM
Trimis la #2

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 781
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

Hmm, sincera sa fiu, pana cand n-am citit pe-aci pe undeva ca nu e bine sa pedepsesti pisica cu bataita, eu foloseam ziarul. Cand indraznea sa faca pe undeva nepermis, cum o arcuiam cu ziarul la fundulet. ma rog, le arcuiam, ca am 2 pisici.

dar nu mi-au mai facut probleme de multa vreme, ce-i drept le las in curte mereu si au fiecare litiera undeva la indemana, ferita de traficul uman. Le-o curat zilnic, dezinfectez cutia saptamanal insa nu folosesc decat nisip obisnuit, de balastiera sau cum ii zice.

Cand pisica mare a urinat prin camera, era ca sa-i faca in ciuda celuilalt. nu stiam ca au nevoie de litiera separata. si a mare mi-a "marcat" cateva ghivece, mi-a omorat 2 muscate si era sa-mi omoare un cactus mare cu pipilica ei.

sa inteleg ca nu mai mergi in excursii cu sacul ala de dormit? smile.gif))

--------------------

+Quote Post
liliana
mesaj Jan 18 2011, 12:45 AM
Trimis la #3

Admin

Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Nu, l-am bagat la masina de spalat si ... s-a cam pleostit. Dar e bun de "plapuma" cand stau la calculator prea mult smile.gif)

N-a mai facut pe nicaieri de atunci, intre timp i-am permis accesul in pat. La inceput am stat cu frica-n san ca poate-poate face pipi la noi in pat, dar contrar asteptarilor noastre, s-a indragostit de patura noastra si acum tot face masaj prin patura inainte de a se culca. E o draguta foc!

Insa face pipi in chiuveta din baie! Si stii ce e mai ciudat: face direct pe scurgere, nu pe langa. Imi dau seama ca a facut pisulica pentru ca mai ramane cate-un strop pe langa, cum se scutura. Plus ca am prins-o de vreo 2 ori. Desi stie ca nu are voie in chiuveta, tot acolo face cand are ea chef. Spre disperarea mea ca trebuie sa dezinfectez chiuveta foarte des.

De fapt, nu ma deranjeaza ca face in chiveta cat ma deranjeaza ca poate linge vreun strop de sapun sau de apa cu clor din chiuveta si se poate intoxica. Si ca nu vrea sa inteleaga atunci cand ii spun ca n-are voie. Cand ma vede ca ma apropii de baie si ea e in chiveta, fuge rapid, chiar daca a facut sau nu pipi. Daca am intrerupt-o, merge la litiera.

Na, ce sa-i mai faci nebunei?!

--------------------

+Quote Post
miau miau
mesaj Jul 12 2011, 02:22 PM
Trimis la #4

Member
**

Postari: 10
Inregistrat pe: 12-November 10
Membrul Nr.: 23,721

A mea a invatat din prima unde trebuie sa faca! m-a surprins enorm! Am dus-o mai intai la litiera,am dat cu labutele ei prin nisip asa cum ar trebui sa dea dupa ce isi face nevoile si surpiza,s-a prins pisica!acum nu cred ca pisicile reactioneaza la bataie si frica si s-ar putea sa nu inteleaga ca o bati pentru ceea ce face!e animal,nu ai de unde sa stii ce intelege ea sad.gif

+Quote Post
pisic
mesaj Jul 13 2011, 05:05 PM
Trimis la #5

Member
**

Postari: 15
Inregistrat pe: 5-January 11
Membrul Nr.: 23,908

CITAT(miau miau @ Jul 12 2011, 03:22 PM) *
A mea a invatat din prima unde trebuie sa faca! m-a surprins enorm! Am dus-o mai intai la litiera,am dat cu labutele ei prin nisip asa cum ar trebui sa dea dupa ce isi face nevoile si surpiza,s-a prins pisica!acum nu cred ca pisicile reactioneaza la bataie si frica si s-ar putea sa nu inteleaga ca o bati pentru ceea ce face!e animal,nu ai de unde sa stii ce intelege ea sad.gif

Motanelul a invatat relativ repede.S-a scapat de 2 ori si apoi a inteles unde trebuie sa faca.Sunt ca niste copii mici, trebuie sa ai grija de ei si sa ii inveti ce trebuie facut fara a-i bate!Pisicile nu fac in casa fiindca sunt rele ci fiindca nu inteleg...

+Quote Post
mimishor_12
mesaj Jul 20 2011, 12:42 PM
Trimis la #6

Advanced Member

Postari: 44
Inregistrat pe: 30-December 10
De la: Str stadionului,comuna vadu-pasii,jud buzau
Membrul Nr.: 23,896

Eu nu am avut probleme cu pisicutele mele.Ele au fost invatate de mici sa se duca la litiera.

+Quote Post
Minou
mesaj Sep 1 2011, 10:06 PM
Trimis la #7

Newbie
*

Postari: 1
Inregistrat pe: 1-September 11
Membrul Nr.: 26,011

Buna,
am un motan Rusesc albastru, foarte frumos si...foarte activ. In ultima vreme urineaza pe tot ce prinde, dat fiind ca simte pisicile de afara. Ultima isprava...pe canapeaua de piele. Stie cineva cum anume scot mirosul din canapea?
Multumesc de ajutor

+Quote Post
valentina
mesaj Sep 6 2011, 11:51 AM
Trimis la #8

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 781
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

Minou, sunt nişte prafuri cu enzime în pet shop-uri, anume pentru scoaterea urinei de pisică din podele, canapele, covoare etc. Găseşti la pet shop.
Clorul nu te scapă de miros şi nici nu e indicat. Cel mai bine presară praful cu enzime şi apoi curăţă cu o lavetă înmuiată în apă caldă.
Dacă nu găseşti praf, caută spray deşi e mai scump. Nu ştiu ce nume au, eu le am de multă vreme şi s-au dus etichetele de pe ambalaje... smile.gif

totuşi, dacă vrei să nu mai ai astfel de surprize, io-ţi recomand să-l duci la doctor să-l întrebi de o soluţie pentru marcările astea. Există ceva spray pentru a împiedica pisicile să mai urineze prin casă, dar întreabă veterinarul dacă le poţi folosi. altfel, te vei chinui mereu să cureţi după el...

--------------------

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 04:18 PM

Stiri animale

Cabinete veterinare

Poze animale

Discutii despre animale