Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Sep 5 2011, 11:11 PM
Trimis la
|
|
|
Newbie ![]() Grup: Animalutul Postari: 1 Inregistrat pe: 5-September 11 Membrul Nr.: 26,037 |
|
|
|
|
Sep 6 2011, 11:39 AM
Trimis la
|
|
![]() miau-miau ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Animalutul.ro Postari: 781 Inregistrat pe: 19-February 09 De la: somewhere over the rainbow! Membrul Nr.: 16,814 |
Bluecat, e speriată şi e în faza de joacă şi de creştere. Pisicilor nu le place să fie privite în ochi, încearcă să te joci cu ea numai cu jucării. Nu te juca bătând din degete sau arătându-i mâna. Pentru că se va învăţa prost şi va continua obiceiul de a te muşca şi după ce va creşte.
Cumpără-i un băţ cu pene în vârf, va fi înnebunită după jucărie. Apoi, învat-o cu numele ei, cât mai simplu şi cu 2 vocale: Didi, luca, ana etc. Pisicile şi câinii percep mai bine vocalele şi aşa îşi ţin minte numele. Apoi dă-i gustări din mână. Strig-o şi oferă-i câte o gustare. Laud-o mereu când face ceva pozitiv. Dacă a fost la litieră şi nu şi-a făcut nevoile în casă, spune-i Bravo imediat ce-a ieşit din litieră. Când te muşcă, de fapt încearcă să domine. Dacă tu îţi retragi mâna, înseamnă că te-a dominat. Când mai muşcă, spune-i simplu: Auuu, sau Nu-i voie şi ignor-o pentru 10 minute. Al meu pisoi sărea pe mine când era în faza asta, mai ales când stăteam jos pe scaun. Până când am început să-i anticipez comportamentul şi când vedeam că se pune pe labe şi mă pândeşte, mă ridicam brusc înainte de a sări pe mine. O lua la fugă. Pentru ele e semn că te pot domina dacă te iau prin surprindere. Pisica mare s-a obişnuit greu cu trecerea de la bloc la casă şi vreo lună a fost speriată la fiecare zgomot. Numai în casă stătea, nu voia să iasă în curte pt că se auzeau maşini şi vocile oamenilor din jur, copiii de pe stradă etc. Şi atunci se juca în casă cu mine. Tot aşa făcea, sărea pe mine, mă muşca, mă pândea. Io şi acum mă joc cu ea aşa, ce-i drept, nu mă muşcă tare ci numai în joacă şi dacă-i spun "Nu-i voie!" renunţă rapid şi mă linge pe degete. Dacă are doar 2 luni e în faza când e hiper activă, e agitată, sare pe pereţi, pe uşi, pe masă, aleargă ca nebuna şi mănâncă mult, ba chiar doarme dusă după ce oboseşte. Ei, atunci când e ruptă de oboseală şi pică din picioare, ia-o în braţe, mângâi-o uşor pe căpşor şi pe sub bărbie şi şopteşte-i numele ei. Aşa-l va învăţa mai uşor, plus că te va percepe drept o persoană prietenoasă şi va cere să fie răsfăţată tot mai des. -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | Astazi este: 23rd May 2012 - 04:14 PM |