IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Pisica adulta la litiera?
ThePeacekeeper
mesaj Jun 7 2011, 10:05 PM
Trimis la #1

Newbie
*

Grup: Animalutul
Postari: 2
Inregistrat pe: 7-June 11
Membrul Nr.: 25,219

Buna seara!

Am si eu o problema cu pisica mea. Cu ceva timp in urma a trebuit sa-i schimb locul pe care il folosea de obicei pentru a-si face nevoile. Pisica este adulta, are cam 12 ani... Pana acum a fost obisnuita sa isi faca nevoile in gaura de scurgere de pe la cada. Acum acest lucru nu prea mai este posibil asa ca i-am cumparat o litiera.

Cam cum ar trebui s-o invat sa o asocieze cu nevoile fiziologice? Litiera nu este asezata langa mancarea pisicii si se afla intr-un loc in care n-o deranjeaza nimeni...

Mersi de ajutor. smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
liliana
mesaj Jun 8 2011, 03:49 PM
Trimis la #2

Admin

Postari: 1,037
Inregistrat pe: 29-October 08
De la: Oradea
Membrul Nr.: 15,223

Salutare,
Ai incercat sa lasi litiera fara nisip, aproape de cada? Ma gandeam ca fiind fara nisip, se aseamana cu locul unde facea inainte.
Desi pisicile invata de la mamele lor sa-si ingroape excrementele in nisip, poate dupa 12 ani nu a uitat complet cum e sa scormoneasca in nisip.
Dupa ce mananca si bea apa, ia-o in brate si pune-o usor in litiera. Dar lejer, fara s-o bruschezi ori sa o fortezi.

De obicei pisicile educate incep si miauna daca vad ca locul unde-si fac nevoile e ocupat sau accesul e blocat. Miauna in fata usii, dandu-ti de inteles ca au nevoie la litiera. Atunci o poti lua usor in brate s-o pui in litiera. Daca nu merge fara nisip in cutie, atunci pune-i un strat de 3-5 cm de asternut pentru pisici.

--------------------

+Quote Post
ThePeacekeeper
mesaj Jun 8 2011, 04:51 PM
Trimis la #3

Newbie
*

Postari: 2
Inregistrat pe: 7-June 11
Membrul Nr.: 25,219

Mda... am pus-o prin cada noua care foarte mica. Cum a vazut scurgerea a facut pipi instant. Am luat-o si am pus-o pe litiera si a plecat. Apoi a anuntat mieunand, s-a asezat langa mine si a inceput sa faca caca, bene, asta in casa... am luat-o frumos si am pus-o pe nisip. Am stat cu mana pe ea si a facut umpic si in litiera... Aparent nisipul o deranjeaza cred, nu vrea sa stea pe el si nu sapa. O sa incerc s-o pun in litiera fara nisip pt pisici.

Alte idei? smile.gif

+Quote Post
MANKEY
mesaj Jun 24 2011, 07:31 PM
Trimis la #4

Newbie
*

Postari: 3
Inregistrat pe: 23-June 11
De la: codlea
Membrul Nr.: 25,349

[quote name='ThePeacekeeper' date='Jun 8 2011, 02:51 PM' post='13745']
Mda... am pus-o prin cada noua care foarte mica. Cum a vazut scurgerea a facut pipi instant. Am luat-o si am pus-o pe litiera si a plecat. Apoi a anuntat mieunand, s-a asezat langa mine si a inceput sa faca caca, bene, asta in casa... am luat-o frumos si am pus-o pe nisip. Am stat cu mana pe ea si a facut umpic si in litiera... Aparent nisipul o deranjeaza cred, nu vrea sa stea pe el si nu sapa. O sa incerc s-o pun in litiera fara nisip pt pisici.

Alte idei? :)ai incercat sa o faci sa faca nevoile in vana sau cabima de dus?
eu asa am invatat-o pe mankey
o am de la 4 zile si am crescut-o cu biberon
am invatat-o la cabina
de cand a putut sa stea in picioare
acum are un an si 2 luni

Fisiere Atasate
Fisier Atasat  100_0238.jpg ( 1.11MB ) Numarul de Transferari: 0

+Quote Post
MANKEY
mesaj Jun 24 2011, 07:39 PM
Trimis la #5

Newbie
*

Postari: 3
Inregistrat pe: 23-June 11
De la: codlea
Membrul Nr.: 25,349

Alte idei? :)ai incercat sa o faci sa faca nevoile in vana sau cabima de dus?
eu asa am invatat-o pe mankey
o am de la 4 zile si am crescut-o cu biberon
am invatat-o la cabina
de cand a putut sa stea in picioare
acum are un an si 2 luni
[/quote]

mai am poze cu ea.............[attachment=2862:Cu_mama.jpg]
Fisiere Atasate
Fisier Atasat  Mankey_2_sapt.jpg ( 55.34k ) Numarul de Transferari: 0
Fisier Atasat  Iunie_la_inceput.jpg ( 14.11k ) Numarul de Transferari: 0
Fisier Atasat  pooze_073.JPG ( 1.63MB ) Numarul de Transferari: 0
Fisier Atasat  100_0186.jpg ( 983.39k ) Numarul de Transferari: 0

+Quote Post
valentina
mesaj Jun 28 2011, 11:30 PM
Trimis la #6

miau-miau

Grup: Moderator Animalutul.ro
Postari: 781
Inregistrat pe: 19-February 09
De la: somewhere over the rainbow!
Membrul Nr.: 16,814

Sa-ti traiasca pisica!!! De ce nu o mai lasi sa faca in cada? Daca s-a invatat fara nisip, incearca sa-i lasi litiera fara nisip. Ca poate tocmai asta o deranjeaza. am avut in grija pentru vreo luni o pisica siameza care a fost invatata de mica sa faca doar in litiera goala. si numai asa facea. stapanii uitasera sa mentioneze treaba asta si io cumparasem ceva nisip scump pt maţa scumpa. draci! aia nu si nu!
nu o forta sa stea in litiera daca nu-i place.
eventual poti sa-i pui litiera deasupra scurgerii, fara nisip, si apoi, treptat, ii muti litiera incetul cu incetul in alt loc din baie, izoland cabina de dus complet. adica inchizi de tot cabina si pisica, neavand de ales, va face in litiera. dar trebuie sa stie ca ala e noul loc unde-si poate face nevoile.

--------------------

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 23rd May 2012 - 04:14 PM

Stiri animale

Cabinete veterinare

Poze animale

Discutii despre animale